Napadnut Filip Vukša, odgovorni i dalje nekažnjeni

Napadnut Filip Vukša, odgovorni i dalje nekažnjeni

Beograd -
Vukšu je fizički napao vozač GSP-a dok je fotografisao vozilo jednog autobuskog prevoznika, a odgovorni još nisu suspendovani, saopštile su Građanske inicijative

BEOGRAD - Građanske inicijative zatražile su od nadležnih da "izvrše pritisak" na Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) "Beograd" jer, kako navode, još nije suspendovan vozač koji je fizički napao aktivistu Filipa Vukšu.

Vukšu je fizički napao vozač GSP-a dok je fotografisao vozilo jednog autobuskog prevoznika, a odgovorni još nisu suspendovani, saopštile su Građanske inicijative.

Napad se dogodio 22. juna, a u saopštenju se navodi da je vozač GSP-a počeo "jako da udara Vukšu otvorenim šakama po celoj glavi".

Kako je navedeno, Vukša mu nije uzvraćao već se branio rukama zaklanjajući glavu, a napad je zabeležila sigurnosna kamera na ulazu zgrade.

Predstavnici GSP-a sastali su se 25. juna sa Vukšom i tada su mu, kako je navedeno u saopštenju, obećali brzu reakciju povodom incidenta.

Međutim, ni vozač ni otpravnik još nisu suspendovani, kažnjeni niti otpušteni, dodaju se u saopštenju Građanskih inicijativa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track