NAPETO: Žandarmerija kod spomenika u Preševu!

NAPETO: Žandarmerija kod spomenika u Preševu!

Društvo -
Scenario same akcije se drži u strogoj tajnosti, tako da samo najviše državno rukovodstvo zna kada će i na koji način doći do ove operacije

PREŠEVO - Napeto!

Pripadnici Žandarmerije Srbije stigli su u Preševo i stacionirani su nedaleko od spomenika koji je podignut borcima terorističke organizacije tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

U bazu Žandarmerije kod Bujanovca stiglo je pet autobusa punih policaje, a noć ranije u ovu bazu došao je i novi kontingent Žandarmerije.

Sve je apsolutno spremno da se sprovede odluka države.

Međutim, scenario same akcije se drži u strogoj tajnosti, tako da samo najviše državno rukovodstvo zna kada će i na koji način doći do ove operacije.

Zvanično, u četvrtak je istekao rok koji je premijer i ministar policije Srbije Ivica Dačić postavio albanskim liderima. Sem primetne napetosti svih meštana Preševa, dan je prošao gotovo nestvarno mirno.

Čak je na ulicama grada primećeno znatno manje policije nego ranijih dana, a reč je uglavnom o saobraćajcima.

Bez dogovora Albanaca i Oebsa

U Preševu je danas održan još jedan u nizu sastanaka bez epiloga o sudbini spornog spomenika bivšim pripadnicima tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa kaže da je rešenje "svakog dana sve bliže. "Na sastanku, koji je trajao četiri sata, učestvovali su lideri albanskih partija, predstavnici udruženja veterana OVPMB, roditelji poginulih i predstavnici misije OEBS-a.

"Danas smo četiri sata razgovarali i nismo našli rešenje koje bi bilo prihvatljivo za sve, ali smo mu svakoga dana sve bliži", rekao je Mustafa i najavio nastavak razgovora za sutra u 11 sati, kada će se današnjim učesnicima pridružiti i predstavnici nevladinih organizacija iz Bujanovca i Preševa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track