Naprednjaci se zabarikadirali u zgradi opštine Bač!
Foto: KURIR

Najureno obezbeđenje

Naprednjaci se zabarikadirali u zgradi opštine Bač!

Srbija -
Pre nekoliko dana odbornici novofomirane većine, okupljeni oko DS-a, ušli su u zgradu opštine, uz pomoć privatne firme za obezbeđenje

NOVI SAD - Oko 40 aktivista i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) danas je upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika opštine Ognjena Markovića, kao i potpredsednika i ostali u zgradi.

Stranke oko DS dovele privatno obezbeđenje

Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine. Policija je sve to posmatrala, ali nije intervenisala.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su juče popodne protestni skup na kom su izneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

"Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija", kazali su oni na jučerašnjem protestnom okupljanju.

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija. Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave ranije je dalo mišljenje da je ta većina legitimno izabrana.

SNS: Nezakonito smo bili onemogućeni da vršimo funkcijePovodom današnjih događaja u zgradi Skupštine opštine Bač, Opštinski odbor Srpske napredne stranke obaveštava javnost da su odbornici SNS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, danas ušli u zgradu Opštine Bač, kako bi vršili svoje funkcije u čijem obavljanju su faktički i nezakonito bili onemogućeni u periodu od 29. decembra 2012. do danas. Naime, Osnovni sud u Novom Sadu, Sudska jedinica u Baču, doneo je 31. decembra 2012. godine rešenje kojim je kao neosnovan odbijen zahtev skupštinske većine, koju je predvodila Demokratska stranka, da im se omogući ulazak u prostorije oštine, te da im se predaju pečati i službena dokumentacija opštine. Na osnovu tog rešenja, aktivisti Srpske napredne stranke obratili su se policiji, nakon čega su, uz prisustvo policije koja je obezbeđivala javni red i mir, ušli danas u zgradu SO Bač i u kabinetu predsednika pokazali ovo rešenje. Pripadnici koalicije oko Demokratske stranke potom su bez incidenata izašli iz zgrade.

Demokratska stranka je najoštrije osudila, kako je navedeno, skandalozno nasilničko ponašanje Srpske napredne stranke u Baču i pozvala premijera i ministra unutrasnjih poslova Ivicu Dačića i sve nadležne državne organe da hitno reaguju i uspostave red.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track