USTAŠKI PIR: FIFA zatrpana porukama Hrvata - Za dom spremni!

Histerija "kockastih"

USTAŠKI PIR: FIFA zatrpana porukama Hrvata - Za dom spremni!

Fudbal -
FIFA je suspendovala Šimunića na 10 utakmica zbog ustaškog pozdrava posle utakmice sa Islandom u Zagrebu u revanš duelu baraža za plasman na SP

BEOGRAD - Fanovi hrvatske reprezentacije iskalili su svoj bes na zvaničnoj Fejbuk stranici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zbog kazne Josipu Šimuniću.FIFA je suspendovala Šimunića na 10 utakmica zbog ustaškog pozdrava posle utakmice sa Islandom u Zagrebu u revanš duelu baraža za plasman na SP. Hrvatski fudbaler je posle utakmice sa Islandom uzeo mikrofon i nekoliko puta uzviknuo "Za dom" na šta mu je publika odgovorila "Spremni". Fudbaler zbog ovog neće putovati na SP. Njemu je zabranjeno da prisustvuje utakmicama Hrvata na Mundijalu, a moraće i da plati 30.000 švajcarskih franaka.

FIFA je očigledno propustila da kazni i Fudbalski savez Hrvatske (HNS), jer su i navijači zajedno sa Šimunićem uzvikivali ustaški pozdrav.Hrvati ne mogu da se pomire sa kaznom, već su ispod svakog posta ili statusa ostavili ustaški komentar "Za dom spremni!" ili "For Home Ready". Zvanična FB stranica FIFA ima 564.570 lajkova, a Hrvati su to iskoristili da šire ustaški pozdrav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track