NEPRIMERENO: Atentatorov sin ambasador u Indiji!

Bivši šef Mrkićevog kabineta brzo napreduje

NEPRIMERENO: Atentatorov sin ambasador u Indiji!

Politika -
Bivši ministar progurao u diplomate Vladimira Marića, čiji je otac 2009. ušao u zgradu Predsedništva s dve bombe

BEOGRAD - Neprimereno.Ivan Mrkić, bivši šef diplomatije, na silu je provukao predlog da Vladimir Marić, sin atentatora na Borisa Tadića, bude ambasador u Indiji, saznaje Kurir.Pošto je propala Mrkićeva ranija ideja da Marića, svog šefa kabineta, postavi za ambasadora u Grčkoj, rešio je da ga pošto-poto udomi, pa ga je predložio za predstavnika Srbije u Indiji. Već je zatražen agreman od Indije, a kako tvrdi izvor našeg lista iz MSP, to će biti veliki problem!Problematično i u Aziji- Indija ima ambasadu u Beogradu, prate srpske medije i znaju koliko je to problematičan slučaj, i bezbednosno i profesionalno. On je etiketiran kao sin atentatora na Tadića - podseća izvor našeg lista iz Ministarstva spoljnih poslova i dodaje da to nije jedini Marićev minus.- Osim što je sin atentatora, Marić ima i vrlo malo staža - manje od 10 godina, i nije zaposlen na konkursu.Prema rečima izvora našeg lista, Marić je posao u službi dobio preko Roksande Ninčićm kad je bila šefica kabineta Vuka Draškovića.Skandal u najavi- Ovo je skandal u najavi! Zaista je bilo nepotrebno da se izlažemo ovoj blamaži pred velikom i ozbiljnom državom koja je prijatelj Srbije i koja nije priznala Kosovo - navodi izvor iz MSP. Podsetimo, Vladimir Marić dospeo je u žižu javnosti kada ga je Mrkić postavio za svog šefa kabineta i kad su mediji saznali da je mladi karijerni diplomata u stvari sin atentatora na Borisa Tadića.

Ko je otac vladimira marićaOD BOGATAŠA DO BOMBAŠADragan Marić izazvao je višečasovnu dramu maja 2009, kad je s bombom ušetao u Predsedništvo Srbije i od Tadića tražio da mu pred Trgovinskim sudom obezbedi poravnanje sa avio-kompanijom „Jat“. Posle nekoliko sati je uhapšen, osuđen na dve godine i mesec dana, a iz zatvora je izašao sredinom 2011. godine. Marić, veliki biznismen devedesetih, tvrdio je da ga je kompanija „Jat“prevarila prilikom transfera više miliona dolara na račun u Iranu, sa kojeg je trebalo da obavlja različite transakcije. Ubrzo ga je tužio „Jat“ i tražio da vrati pare, koje Marić, kako tvrdi, nikad nije dobio, nakon čega je i on tužio „Jat“.

PočeciNIJE ZNAO ŠTA JE AMBASADOR, ALI TO JE ŽELEO DA BUDEValjevci već godinama prepričavaju kako je Vladimir Marić još u petom razredu osnovne škole rekao svom ocu da želi da bude ambasador, iako tačno nije znao šta je to.- Dragan je vodio Vladimira u Singapur kad je bio u petom razredu, i na tom putu je on rekao ocu da želi da bude ambasador kad poraste. Kada ga je Dragan pitao šta to znači, on mu je priznao da ne zna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track