NESTAŠICA: U Užicu sada nema ni flaširane vode
Foto: Zoran Šaponjić

Alge u pijaćoj vodi

NESTAŠICA: U Užicu sada nema ni flaširane vode

Srbija -
Normalizacija snabdevanja u toku jutra. Bolnice, škole i vrtići danas će dobiti flaširanu vodu za korišćenje, a za građane će biti obezbeđene cisterne

UŽICE - U Užicu je sinoć zasedao Štab za vanredne situacije, koji je potvrdio zabranu korišćenja vode za piće i kuvanje hrane sa gradskog vodovoda sa izvorišta Vrutci.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević, u Užicu je sinoć došlo do nestašice flaširane vode u prodavnicama, ali će ujutro snabdevanje u prodavnicima vodom biti normalizovano. Takođe, bolnice, škole i dečji vrtići danas će dobiti flaširanu vodu za korišćenje, a za građane će biti obezbeđene cisterne.

Doktorka Zavoda za javno zdravlje Užice Olivera Janjić potvrdila je da su prema nalazu instituta "Batut" u vodi iz užiškog vodovoda izolovane alge što je posledica intenzivnog razmnožavanja algi u jezeru Vrutci. "Zavod nema potvrdu o povećanom broju obolelih u gradu i može se reći da nije došlo do ozbiljnog ugrožavanja zdravstvenog stanja stanovništva", rekla je Janjićeva.

http://www.youtube.com/watch?v=LG_S45scRSY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track