NEZASLUŽENO ZABORAVLJENI: Svetske zvezde koje nikada nisu nominovani za Oskara

U susret dodeli nagrada Američke filmske akademije

NEZASLUŽENO ZABORAVLJENI: Svetske zvezde koje nikada nisu nominovani za Oskara

Pop kultura -
Brižit Bardo, Ričard Gir, Brus Vilis i mnogi drugi nisu dobili nijednu nominaciju za zlatnu statuu

Talenat, uloge u blokbasterima, veliki honorari, reke obožavalaca, nekim glumcima nisu ipak doneli sreću pred Američkom filmskom akademijom. Pored poduže liste zvučnih glumačkih imena koji nikada nisu dobili Oskara ima i onih za koje je prosto neverovatno da nisu zaslužili makar jednu nominaciju.

Brus Vilis je jedna od najvećih zvezda akcionih filmova, koji nikada nije nominovan za Oskara, ali mu je uloga u filmu "U zemlji" 1989. godine donela nominaciju za Zlatni globus.

Ako je on i previše "grub materijal" za Oskara, to se svakako ne može reći za Brižit Bardo. Međutim, ikona francuskog filma nikada nije dobila ni nominaciju za neku od nagrada Akademije. Tokom svoje karijere u industriji zabave, Bardo je glumila u filmovima, mjuziklima i snimila je nekoliko pesama. Ona je, takođe, pionir stila koji je imitiran širom sveta.

Mnogi ljubitelji filma će biti iznenađeni kada čuju da ni Ričard Gir nikada nije nominovan za Oskara. Sa 40 godina iskustva i nakon životne uloge u filmu koji ga je proslavio, "Zgodna žena", Gir nikada nije stigao do nominacije.

Meg Rajan je jedna od najpoznatijih glumica 90-ih godina prošlog veka, ali zvezda nikada nije nominovana za nagradu Akademije.

Njima se pridružuje i Juan Mekgregor, Stiv Bušemi koji je dobio Zlatni globus, Gild nagrade ali ne i nominaciju za Oskara, tu je i Džejmi Li Kertis, takođe dobitnica Zlatnog globusa, baš kao i Kler Dejns. Džim Keri je nakon brojnih komedija snimio i nekoliko "ozbiljnih" filmova koji su odlično prošli i kod publike ili kritika, ali nikada nije zaradio nominaciju. Ni Mija Ferou, iako je blistala u "Rouzmerinoj bebi" nije uspela ni da priđe Oskaru, kao ni Donald Saterlend, Kevin Bejkon, Kim Novak i Izabela Roselini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track