Nikola Mirkov vršilac dužnosti generalnog direktora RTS
Foto: Kurir

Odluka Upravnog odbora

Nikola Mirkov vršilac dužnosti generalnog direktora RTS

Društvo -
Upravni odbor Javnog servisa odlučio da za v. d. direktora televizije postavi dosadašnjeg direktora TV Beograd

BEOGRAD - Bio mu je najbliži saradnik.

Umesto preminulog Aleksandra Tijanića, funkciju direktora Radio-televizije Srbije privremeno će obavljati Nikola Mirkov, dosadašnji direktor TV Beograda.

Naime, Upravni odbor Javnog servisa odlučeno je u utorak u dogovoru s kolegijumom te medijske kuće da imenuje Mirkova za vršioca dužnosti direktora.

Tijanićevim putem

Kako je saopštio Upravni odbor RTS posle sednice, Mirkov je izabran iz redova najbližih saradnika preminulog generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića „kako bi bio obezbeđen kontinuitet borbe i rada na temeljnim vrednostima javnog nacionalnog medijskog servisa“.

- Zahvaljujući pre svega snazi, daru i hrabrosti Aleksandra Tijanića, danas je Javni servis stub slobodnog javnog mišljenja i govora, uporište kulture pristojnosti i normalnosti, ne samo u medijskom prostoru Srbije već u celokupnom životu našeg društva - navedeno je u saopštenju UO RTS, u kojem se dodaje da „Upravni odbor RTS smatra da je dužnost i zadatak od nacionalnog značaja da RTS nastavi putem koji je prokrčio Aleksandar Tijanić“.

Mirkov do konkursa

Nikola Mirkov obavljaće funkciju vršioca dužnosti direktora RTS dok na javnom konkursu ne bude izabran novi direktor te medijske kuće

.- Na nekoj od narednih sednica Upravnog odbora RTS biće doneta odluka i raspisan konkurs za izbor novog direktora, na koji se mogu prijaviti svi oni koji smatraju da poseduju kvalifikacije da obavljaju tu funkciju - kaže izvor Kurira.S. T.

Strani mediji o Tijanićevoj smrti

Asošijejted pres (AP) - Tijanić je bio kontroverzna figura s dugom novinarskom karijerom.

- Tijanić je bio ministar informacija pod Miloševićem 1994-1996, ali se okrenuo protiv predsednika Jugoslavije krajem devedesetih godina i postao savetnik Miloševićevog naslednika od 2000. godine.

Asošijejted frans pres (AFP) - Tijanić, bivši saveznik pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, pretvorio se u njegovog neprijatelja.

- Bio je jedan od najistaknutijih srpskih novinara, često kontroverzan jer je kritikovao komunistički režim u bivšoj Jugoslaviji.

Pobjeda - Odlazak poslednjeg fajtera.

Portal Jutarnji list - Umro Aleksandar Tijanić, šef RTS i jedan od najpoznatijih novinara regije. Srušio se ispred ulaza u svoj stan.

Vest o Tijanićevoj smrti preneli su i hrvatski portali Indeks i Večernji list, a jedno od centralnih mesta ta vest zauzela je i na portalu Dnevnog avaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track