Nole prikuplja novac za decu iz Srbije

Nole prikuplja novac za decu iz Srbije

Tenis -
Humanitarna fondacija Novaka Đokovića organizuje dobrotvornu večeru na kojoj će se okupiti mnoge poznate ličnosti, a cilj je prikupljanje novčanih sredstava za decu u Srbiji

Đoković večeras oganizuje večeru u jednom od najelitnijih restorana u Njujorku, gde će se okupiti najpoznatije ličnosti iz sveta glume, mode, muzike, kao i brojni biznismeni iz celog sveta. Sav prihod sa ove dobrotvorne večere najbolji srpski teniser će uputiti za program ranog razvoja dece u Srbiji i poboljšanju uslova njihovog obrazovanja i odrastanja.

Pored Đokovića, kao osnivača, počasnog predsedavajućeg i ambasadora UNICEF-a učestvovaće i holivudski glumac Endi Garsija, svetski top model Anja Rubik, čuvena kreatorka Dona Karan, filmski producent Milutin Getsbi, poslovni magnat Ronald Barkl, dok su dolazak najavili i kreator Tomi Hilfiger sa suprugom Di Oklepo, urednica Voga Ana Vintur i druge poznate ličnosti.

Kako su rekli iz Đokovićeve fondacije, "Novakov moto je da se podrškom mladim ljudima humanost može podići na viši nivo".

"Fondacija, samim tim, omogućava deci iz nerazvijenih sredina da odrastaju, igraju se i razvijaju u stimulativnim, kreativnim i bezbednim okruženjima, sa razvojem i finansiranjem različitih objekata namenjenih deci, pre svega vrtića, uz istovremeno poštovanje i potpuno razumevanje sredine u kojoj žive".

Srpski teniser osnovao je humanitarnu fondaciju 2007. godine koja je postojala pod imenom "Novakov fond" sve do februara 2012. Misija Fondacije je da umanji patnje koje deca osećaju, nastale bilo zbog nedostatka ishrane, obrazovanja, zbog bolesti, ili zbog gubitika porodice, time što će im se obezbediti sve što je potrebno kako bi im život bio lakši i lepši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track