NOVA PAZOVA: Pijanac nožem napao prvaka u dvorištu škole!

Roditelji u strahu za decu

NOVA PAZOVA: Pijanac nožem napao prvaka u dvorištu škole!

Društvo -
Tokom velikog odmora u OŠ „Sveti Sava“ pripit čovek sa sečivom nasrnuo na M. S. (8), koji je samo pukom srećom uspeo da pobegne

NOVA PAZOVA - Umalo da dođe do tragedije!- Hvala bogu, sin mi je dobro, ali ne smem ni da pomislim šta je moglo da mu se dogodi da nije uspeo da pobegne - drhtavim glasom priča za Kurir Ružica Stojančić, majka dečaka na koga je prošle nedelje nasrnuo pijanica s nožem.Naime, oko 15 časova, dok su učenici bili na odmoru, ispred Osnovne škole „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ u Novoj Pazovi čovek je izvadio nož i njime napao prvaka M. S.Iznervirala ga grajaKako priča njegova majka Ružica, njen sin je pre toga prišao devojčici koja je plakala.- Ona mu je rekla da se uplašila jer je videla čoveka s nožem. U tom momentu moj sin se okrenuo i iza sebe video kako čovek s nožem ide ka njemu. Krenuo je da trči i uspeo je da pobegne - objašnjava ona.Prema rečima đaka koji su se tu zatekli, čovek je pre toga sedeo na klupici i pio pivo, a deca su ga iziritirala grajom, pa je izvadio nož i počeo da preti.- Moj sin se sada dobro oseća, ali i on i druga deca koja su to videla su prestravljeni. Rekao mi je: „Mama, jedan čika je mogao da me ubode u leđa, ali pobegao sam.“ Mnogo sam se uznemirila i pitala ga da li se sada plaši da ide u školu, ali mi je on odgovorio: „Ne bojim se, mama, ja sam brz i pobeći ću“ - priča Ružica i napominje da ovo nije prvi put da se deci u školi dešavaju neprijatnosti.Kafana preko puta- Skoro im je narkoman ušao u školu držeći pištolj, za koji se ne zna da li je pravi ili plastični, a oni su ga samo oterali. Prošle godine su psi lutalice izujedali devojčicu u dvorištu. Problem pravi i to što je pored škole kafana, pa se dešava da pijanice ulaze u školu i koriste toalet. Roditelji godišnje daju po 400 dinara, ukupno 5.000 evra, za noćnog čuvara, a decu od sedam ujutru do sedam uveče niko ne pazi. Plaćamo čuvanje školskog inventara, kompjutera, a deca su nezaštićena - kaže Ružica i naglašava da su deca ugrožena i jer je škola neograđena, a nalazi se na samo 200 metara od puta Beograd – Novi Sad. U školi juče nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj uz obrazloženje da „direktor nije tu“.

Pijanac prethodno sedeo na klupi... OŠ „Sveti Sava“
Pijanac prethodno sedeo na klupi... OŠ „Sveti Sava“

Majka dečaka: Plaćamo obezbeđenje, koje radi samo noću!
Majka dečaka: Plaćamo obezbeđenje, koje radi samo noću!

Plašio ih i ranijeTatjana Pejica, jedna od učiteljica u ovoj školi, rekla nam je da je čula za napad na dete, ali da tome nije prisustvovala.- Ja nisam videla tog čoveka, ali od dece sam čula šta se dogodilo. Bili su vrlo uplašeni jer su videli nož, a kažu da ih je i pre plašio. Međutim, dežurna koleginica mi kaže da nije bilo noža, već da je čovek urinirao kod škole. Stvarno imamo problem jer nemamo kapiju, ogradu i dežurnog policajca - kaže Tatjana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track