Novak se protiv Ferera zagreva na Vimbldonu

Obavljen žreb

Novak se protiv Ferera zagreva na Vimbldonu

Tenis -
Težak posao čeka i Tipsarevića, koji startuje protiv Nalbandijana, dok će od žena najteži posao imati Jeelena Janković

U petak je u Londonu održan žreb za ovogodišnji Vimbldon, koji se od ponedeljka igra na travnatim terenima u jugozapadnom Londonu, a srpski teniseri dobili su zanimljive protivnike.

Aktuelni šampion i najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu sa Huanom Karlosom Fererom, Špancem koji je trenutno 38. teniser sveta. Ferero ove sezone nije imao zapažene rezultate, a najbolje je prošao na Mastersu u Rimu, gde je stigao do osmine finala kada je poražen od Federera sa 2:1 u setovima.

Janko Tipsarević će za protivnika imati Davida Nalbandijana, koji je napravio veliki incident na turniru u Kvinsu, kada je povredio linijskog sudiju. Ovo će biti prvi nastup Argentinca nakon tog događaja, u kojem je Nalbandijan stigao do finala. Stoga će Janko svakako imati težak zadatak, ali možda i opštu podršku publike.

Viktor Troicki igra protiv Marsela Granoljersa kojeg je nedavno savaldao na Svetskom kupu u Diseldorfu, ali je Španac znatno bolje rangiran od sprskog tenisera (34. mesto za Troickog, 23. za Granoljersa).

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović igraće protiv 49. teniserke sveta Marije Hoze Martinez Sančez. Špankinja je poražena u prvom kolu Istborna od domaće teniserke Lore Robson, a trava joj svakako nije jača strana. Ostaje samo da se vidi da li se Ana oporavila od povrede i da li će biti spremna da pruži svoj maksimum na Vimbldonu.

Jelena Janković će imati najteži posao od svih naših tenisera u prvom kolu jer će za protivnicu imati Kim Klajsters. Polufinalistkinja iz 2003. i 2006. godine u poslednje vreme se ne nalazi u sjajnoj formi, ali je u osam prethodnih susreta Jankovićeva samo jednom savladala Belgijanku. Ipak, Jelena može da se nada da se Klajsters nije oporavila od brojnih povreda koje je muče, zbog čega je posle Australian Opena nastupila još samo u Ki Biskejnu i prošle nedelje na Unicef Openu u Holandiji.

Sjajna Vesna Dolonc koja se kroz kvalifikacije domogla glavnog žreba igraće protiv Cvetane Pironkove, polufinalistkinje iz 2010. godine. Bugarka je stigla do četvrtfinala travnatog turnira u Istbornu, gde je poražena od Tamire Pašek. Ipak, pre toga je u prvom kolu savladala treću teniserku sveta Agnješku Radvansku, pa novopečena srpska teniserka sigurno neće imati lak posao.

Bojana Jovanovski igraće protiv Eleni Danilidu iz Grčke, koja se nije proslavila u prolećnom delu sezone. Ona je poražena u prvom kolu Rolan Garosa, a zatim je doživljavala poraze na startu travnatih turnira u Notingemu i Birmingemu, pa na Vimbldon ne dolazi u sjajnoj formi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track