NOVAK ZABRINUT: Nešto mi se dešava, povraćao sam na terenu
Foto: Reuters

Đoković razočaran porazom od Nadala

NOVAK ZABRINUT: Nešto mi se dešava, povraćao sam na terenu

Tenis -
Đoković danas nije uspeo da osvoji prvi trofej na Rolan Garosu, pošto je u finalu u Parizu izgubio od branioca titule Nadala sa 1:3 u setovima (6:3, 5:7, 2:6, 4:6). Španac je tako osvojio svoju devetu titulu na Rolan Garosu, odnosno 14. grend slem trofej u karijeri

PARIZ - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije zadovoljan svojom igrom u drugom delu finalnog meča na Rolan Garosu protiv Španca Rafaela Nadala i da je pobednika odlučilo par poena. Đoković danas nije uspeo da osvoji prvi trofej na Rolan Garosu, pošto je u finalu u Parizu izgubio od branioca titule Nadala sa 1:3 u setovima (6:3, 5:7, 2:6, 4:6). Španac je tako osvojio svoju devetu titulu na Rolan Garosu, odnosno 14. grend slem trofej u karijeri. "Razočaran sam, ali pobedio je bolji igrač. Nisam zadovoljan svojom igrom u drugom delu meča, imao sam mnogo promašenih bekhenda, lopta koju mi je slao sa svoje forhend strane je mnogo teža na ovoj podlozi, pod ovim uslovima, u poređenju s drugim turnirima. Imao sam mnogo poteškoća da se nosim s tim", rekao je Đoković posle meča. "Ključ je bio kraj drugog seta, da sam ga dobio, možda bih pružio bolju igru, a njemu bi verovatno pala koncentracije. Šta je tu je, sveži su utisci, šampion je onaj ko je bolji na terenu", dodao je drugi teniser sveta. Đoković je rekao da je više puta povraćao na terenu i da mu se u poslednje vreme "nešto dešava". "U poslednjih četiri-pet dana mi se nešto zdravstveno dešava. Ima tu i psihološkog aspekta, tu su određene emocije uticale na stanje, ali ne bih da pričam o tome, jer ispada da tražim izgovor. Bio je veliki ulog, emocije su bile prisutne kod obojice, mnogo tenzije i želje da se osvoji trofej", rekao je srpski teniser. "Nažalost, nisam uspeo ovoga puta, ali to je sport, ne može se uvek pobeđivati. Nije ni prvi ni poslednji put da gubim. On je iskusan igrač koji zna kako da se nosi s ovakvim mečevima i zna da se prilagodi određenim situacijama. Ako je za njega neophodno da promeni taktiku, on će to izvesti na efikasan i mudar način", dodao je Đoković, koji je drugi put igrao u finalu Rolan Garosa. On je rekao da je tokom meča pokušavao da zaštiti osnovnu liniju, da ne dozvoli protivniku da diktira tempo. "Imao sam poteškoća s njegovim forhendom, nisam uspevao da imam dubinu na bekhend udarcima, kad god sam pronalazio uglove, on je uspevao da udari kontru. Forhend mu je fantastično izgledao na terenu. Manje više, par poena je odlučilo pobednika. Da je drugi set otišao u taj-brejk, drugacija bi slika bila", rekao je srpski teniser. Kada je primao pehar na postolju Đoković je dobio ovacije, zbog čega je i zaplakao, a publici se obratio na francuskom jeziku.

"To još nisam doživeo, da na nekom turniru izgubim u finalu i da mi publika na taj način pruža podršku i želi da se vratim i osvojim ovaj turnir. Na tome sam im zahvalan, daje mi dodatni motiv. Sada je teško govoriti o tome, treba gledati širu sliku, ipak imam izvrsnu karijeru, zdrav sam i imaću još prilike da igram u Parizu", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track