OBAMA: Nove sankcije Rusiji su pitanje dana iako neće pomoći u smirivanju krize!
Foto: AP

Nove pretnje

OBAMA: Nove sankcije Rusiji su pitanje dana iako neće pomoći u smirivanju krize!

Planeta -
Predsednik SAD optužio Rusiju da ne poštuje dogovor iz Ženeve, ali dodao je da se Vašington neće vojno mešati u krizu u Ukrajini

TOKIO - Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su nove sankcije Rusiji pitanje dana i optužio tu zemlju da ne poštuje dogovor postignut na četvoropartitnom sastanku u Ženevi, kako bi se rešila kriza u Ukrajini.

"Za sada ne vidimo da Rusija prati duh dogovora", izjavio je Obama i dodao da se SAD neće vojno mešati u ukrajinsku krizu..

"Postojala je određena mogućnost da će Rusija posle sastanka u Ženevi krenuti boljim putem. Zasad smo, međutim, mogli da vidimo samo to da se oni ne pridržavaju dogovora", izjavio je Obama tokom zvanične posete Tokiju, a prenela je agencija AFP.

"Umesto toga i dalje vidimo kako zli, naoružani ljudi preuzimaju zgrade lokalnih samouprava i maltretiraju one koji se sa njima ne slažu, kao i da destabilizuju region. Pored toga, nismo videli da je Rusija istupila i kritikovala te postupke", istakao je predsednik SAD.

On je takođđe kazao da SAD moraju da pruže podršku saveznicima da bi obezbedili dodatni ekonomski pritisak, ali priznao je da sankcije neće smiriti krizu u Ukrajini.

(Kurir/Tanjug/Fox News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track