OČAJ: Kragujevac tuguje za poginulim sestrama!

Grad na Lepenici ujedinjen u bolu posle tragedije

OČAJ: Kragujevac tuguje za poginulim sestrama!

Crna Hronika -
Tela poginulih Marijane Vranić (23) i Dragane Petrović (19) dopremljena u porodične kuće, a Tatjani Petrović, koja je u sudaru povređena, još nisu rekli da joj je sestra mrtva

KRAGUJEVAC - Očaj!Tela sestara Marijane Vranić (23) i Dragane Petrović (19), koje su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u osvit subotnje zore, dopremljena su juče njihovim kućama u kragujevačkom naselju Erdeč, udaljenim samo stotinak metara jedna od druge. Teško je opisati bol porodica dve tragično stradale sestre, koje je juče oplakivao ceo Kragujevac. Njihovim roditeljima, skamenjenim u tuzi, nije bilo do susreta s novinarima.Roditelji zanemeli- Razumite ih, nemaju snage da pričaju, samo ćute kraj sanduka. I Crnka, Majina i Gagina baka, suši se od tuge. Ima li šta gore, dve unuke je u trenu izgubila, a treća Tatjana, Draganina sestra, povređena leži u bolnici! Tatjani još nismo rekli da su joj poginule sestre. Ni Tatjaninoj majci Nikoliji lekari ne dozvoljavaju da je poseti, da je suza ne bi odala! Vranići i mi Petrovići, svako u svom dvorištu, dočekali smo posmrtne ostatke naših mezimica, a onda se zaputili jedni ka drugima. Ujak da oda poštu svojoj sestričini, a tetka svojoj bratanici. Ne dao bog nikome da doživi ovakvu tragediju - kaže Milun Petrović, stric nastradale Dragane, koji je jedini smogao snage da prozbori koju reč.Tu su u blizini i Prodanovići, koji još sa zebnjom iščekuju vesti iz bolnice jer je njihova Jovana (20), Marijanina, Draganina i Tatjanina drugarica, i dalje u životnoj opasnosti.- Jovanica je malo bolje, kažu lekari. Hvala bogu, nek bar ona preživi. Izgubili smo Gagu i Maju, al‘ neka se Jovana oporavi, i ona je naše dete, tu iz komšiluka - kaže Milun.Danas sahranaDa podsetimo, četiri devojke, zajedno sa povređenom Nevenom Urejkić (20) iz Jagodine, Marijaninom drugaricom s fakulteta, u petak uveče zajedno su otišle u grad da veselo dočekaju subotu, 14. septembar, dan kad je Marijana slavila 23. rođendan. Iz grada su krenule kućama u „audiju 80“, koji je vozila Marijana. U Ulici kneza Mihaila, kojom se se kretale u levoj traci, oko 3.30 očešala ih je „fijat marea“, kojom je Ivica K. (30), iz još neutvrđenih razloga, naglo skrenuo iz desne u levu traku. „Audi“ je udario u betonski branik i potom se zakucao u stub javne rasvete. Sestre Marijana i Dragana danas će biti sahranjene, u 13 sati, na mesnom groblju u naselju Erdeč.(B. V.)

Poginule zbog tuđe greške... Marijana Vranić i Dragana Petrović
Poginule zbog tuđe greške... Marijana Vranić i Dragana Petrović

Jovana još kritičnoJovana je triput operisana zbog preloma karlice i nogu, a slezina joj je izvađena.- Njeno stanje je kritično. Tatjana i Nevena su dobro, ali će još neko vreme biti na lečenju - saopšteno je iz KC Kragujevac.

Vozaču pritvorIvici K., osumnjičenom da je skrivio udes, određen je pritvor do 30 dana, a tražio sam i mišljenja veštaka mašinske, saobraćajne i medicinske struke - izjavio sudija Dragan Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track