Odgovorno - put Vojvođanske banke ka održivom poslovanju
Foto: Promo

Vojvođanska banka

Odgovorno - put Vojvođanske banke ka održivom poslovanju

Održiva budućnost -

Pod okriljem brenda „Odgovorno“, koji predstavlja strateško opredeljenje Vojvođanske banke da pruža podršku inicijativama koje u različitim domenima menjaju društvo nabolje, ove godine je pokrenut projekat „Odgovorno u zajednici“.

„Odgovorno u zajednici“ je program koji Vojvođanska banka sprovodi sa ciljem podrške razvoju obrazovanja u Srbiji. Namenjen je dvema ciljnim grupama: obrazovnim inicijativama (edukativnim HUB-ovima, pokretima, udruženjima i grupama građana) koje se na strateški način bave unapređivanjem obrazovanja ili neformalnim vidovima obrazovanja u prvom, jesenjem ciklusu, odnosno poljoprivrednim školama u drugom ciklusu, koji će se sprovoditi od proleća naredne godine.

Podrška koju ova društveno odgovorna kompanija pruža pobednicima konkursa u oba ciklusa, projekta, pored donacije računara, podrazumeva i pružanje mentorske podrške eksperata zaposlenih u banci.

Prva faza programa „Odgovorno u zajednici“, koja se realizuje pod nazivom EDUSkop, završena je događajem u okviru kog je 24 finalista predstavilo stručnom žiriju projekte kojima su konkurisali za donaciju 150 računara i pružanje mentorske podrške, koju je obezbedila Vojvođanska banka.

Za dobijanje ove značajne podrške konkurisalo je 65 projekata iz cele Srbije. Kako bi se uvažilo mišljenje šire društvene zajednice o tome koji projekti imaju najveći potencijal da promene obrazovanje nabolje, publika je na platformi www.odgovorno.rs imala priliku da izglasa finaliste projekta. Pristiglo je blizu 8.000 glasova iz cele Srbije, a odabrana su 24 projekta koja su se plasirala u finale i postala kandidati za pružanje podrške u daljem razvoju njihovih projekata.

Stručni žiri sastavljen od eksperata zaduženih za rukovođenje različitim funkcijama u Vojvođanskoj banci, pobednike je birao na osnovu kvaliteta projekata, nivoa inovativnosti, značaja za širu društvenu zajednicu, kao i stepena doprinosa obrazovanju, bilo na formalan ili neformalan način. Vodeći se svim navedenim kriterijumima, od ukupnog broja finalista, devet pobedničkih inicijativa osvojilo je ukupno 150 računara i stručnu i savetodavnu pomoć za dalji razvoj svojih projekata.

Sledeći, prolećni ciklus programa- AGROskop počinje u februaru i on će svim učesnicima i zaposlenima u srednjim poljoprivrednim školama doneti mogućnost osvajanja podrške za dalji razvoj svojih inicijativa.

Kurir / E.K. Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track