USPEH POLAZNIKA REGIONALNOG CENTRA ZA TALENTE BEOGRAD 2 NA SAJMU NAUKE U TURSKOJ: Dve zlatne, i po jedna srebrna i bronzana medalja
Foto: Promo

USPEH POLAZNIKA REGIONALNOG CENTRA ZA TALENTE BEOGRAD 2 NA SAJMU NAUKE U TURSKOJ: Dve zlatne, i po jedna srebrna i bronzana medalja

Održiva budućnost -

Nešto više od mesec dana nakon velikog uspeha u Maleziji i osvajanja sedam medalja na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika, polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2, su učestvovali na sajmu nauke u Turskoj i u konkurenciji mladih naučnika ostvarili stopostotan uspeh.

Naime četvoro polaznika je prezentovalo svoje istraživačke projekte iz matematike, fizike, informatike i inženjeringa i svi su osvojili odličja.

foto: Promo
  • Dimitrije Rajčić – zlatnu medalju iz oblasti matematike,
  • Filip Kolđžić – zlatnu medalju iz oblasti fizike,
  • Valerija Rankić – srebrnu medalju iz oblasti informatike i
  • Sara Milošević – bronzanu medalju iz oblasti inženjeringa.

Polaznici Regionalnog centra za talente su tako održali kontinuitet uspeha na međunarodnim takmičenjima, na kojima su po procentu uspešnosti neprikosnoveni.

foto: Promo

Kontinuiran i sistematski rad u Centru za talente itekako daje rezultate. Centar u jednom ciklusu rada angažuje preko 80 naučnih radnika da kao mentori rade sa polaznicima Centra. Mogućnost da sa vrhunskim stručnjacima iz svih naučnih oblasti svoja istraživanja rade u naučnim institucijama, na fakultetima i laboratorijama, polaznicima omogučava postizanje izuzetnih rezultata. Takođe stroga selekcija polaznika za učešće na međunarodnim takmičenjima je jedan od činilaca uspeha, ali veliki motiv i podstrek svim polaznicima Centra, a ima ih preko 1000, da radom nižu neverovatne uspehe.

foto: Promo

Regionalni centar za talente Beograd 2, je više nego ponosan na uspehe svojih polaznika, i neizmerno zahvalan svim mentorima, institucijama, fakultetima, obrazovnim institucijama koji su u proteklom periodu radili sa polaznicima i omugućavali im maksimalne uslove za rad i napredak u njihovim istraživačkim projektima. Takođe zahvalnost dugujemo institucijama Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Skupštini Grada Beograda – Sekretarijatu za sport i omladinu, na podršci i pomoći u realizaciji programskih aktivnosti Centra, kao i opštinama, pojedincima, fondacijama i kompanijama koji su omogućili učešće naših polaznika na međunarodna takmičenja, a pre svih Telekomu Srbija, Meseeru, Fondaciji jedan posto i mnogim drugima.

Polaznici Centra i Centar se ovde ne zaustavljaju, predstoje novi izazovi, nova takmičenja i to već za par dana u Beogradu se održava Geografska olimpijada srednje, južne i jugoistočne Evrope, krajem jula Svetska geografska olimpijada u Hon Kongu, a krajem avgusta Svetsko prvenstvo istraživačkih radova društvenih nauka. Između svih navedenih takmičenja Centar je za svoje polaznike i sve zainteresovane učenike organizovao letnji kamp u Naučno nastavnoj bazi Geografskog fakulteta u Blaževu u podnožju Kopaonika, gde će se pripremati za naredni ciklus rada u Centru od septembra ove godine.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track