Zaposleni ključni ambasadori svake društveno odgovorne akcije
Foto: Promo

Apatinska pivara Poštovanje principa održivog razvoja

Zaposleni ključni ambasadori svake društveno odgovorne akcije

Održiva budućnost -

Apatinska pivara u svom svakodnevnom poslovanju sprovodi principe održivog razvoja ujedno edukujući kupce i potrošače, a na prvom mestu svoje zaposlene, APA momke i devojke, kako ih u žargonu nazivamo. Oni su važan deo svake akcije koja se organizuje u cilju očuvanja životne sredine i unapređenja života zajednice u kojoj pivara posluje.

U pivari su ponosni na svoj „pivski otisak“ koji društveno odgovornim aktivnostima ostavljaju društvu. Ceo mesec septembar nosi naziv Our BEER PRINT i na nivou globalne korporacije Molson Coors, kojoj pivara pripada, posvećen je upravo zaposlenima, koji zajedničkim snagama širi svest o održivom razvoju, odgovornoj konzumaciji alkohola i postizanju životnog balansa.

Zaposleni u pivari su najbolji ambasadori dugogodišnje kampanje „Reciklirajte i Vi“ jer naviku pravilnog odlaganja otpada i recikliranja prenose i na svoje ukućane i prijatelje. Svake godine zaposleni, što individualno, što kroz akcije s kupcima, sakupe po milion čepova, koji se predaju udruženju Čep za hendikep, koje potom nabavlja ortopedska pomagala.

foto: Promo

Samo ove godine, volonteri Apatinske pivare su organizovali akciju „Uživaj, recikliraj, Drinu od otpada sačuvaj“ i na ovaj način na Drinskoj regati sakupili ambalažni otpad, koji je odnet na reciklažu. To je bio njihov doprinos da nakon regate reka ostane čista.

Dobar način da se živi zdravo i druži s kolegama je program „Kako si danas?“. APA tim pomaže zajednici kroz učešće u brojnim sportskim humanitarnim akcijama. Svake godine se na Beogradskom maratonu trči za BELhospice tim i učestvuje na turnirima u kuglanju, tenisu, fudbalu i basketu i na taj način pomaže prvom hospisu za palijativno obolele. U okviru internog takmičenja „Al’ je lep ovaj step“, koje promoviše alternativne vidove prevoza od kuće do posla, svi zaposleni su za nedelju dana prešli tri miliona koraka, a one najuspešnije smo iznenadili poklonima.

Lideri u primeni principa održivog razvoja lako se prepoznaju, kažu u Apatinskoj pivari. Dovoljno je samo da popričate sa zaposlenima.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track