Najnovije vesti

SLUŽBENI GLASNIK POKLONIO 2000 KNJIGA STUDENTSKOM GRADU: Studente će u domovima sačekati knjige našeg najvećeg izdavača
Foto: Promo

SLUŽBENI GLASNIK POKLONIO 2000 KNJIGA STUDENTSKOM GRADU: Studente će u domovima sačekati knjige našeg najvećeg izdavača

Održiva budućnost

Beograd, 23. aprila 2020. godine – Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, izdavačka kuća Službeni glasnik poklonila je dve hiljade knjiga najvećem studentskom naselju u Srbiji, Studentskom gradu. Među odabranim naslovima našla su se brojna dela iz oblasti stručne i naučne literature, beletristike, umetnosti i dela brojnih istaknutih autora.

„Umesto saopštenja o važnosti čitanja na Svetski dan knjige, odlučili smo da učinimo nešto konkretno. U nadi da će se studenti uskoro vratiti u domove i na fakultete, želeli smo da ih sačekaju knjige iz najrazličitijih oblasti koje će im proširiti vidike i ispuniti slobodno vreme“, istakla je direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan.

Značaj obeležavanja međunarodnog kulturnog praznika sa studentima istakao je i direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić, koji je zahvalio Glasniku na konstantnom ulaganju u kulturu i podršci kako čitaocima, tako i mladim autorima.

„Veoma smo srećni što će studente, pored uređenih soba, po povratku u domove obradovati i knjige iz brojnih oblasti“, dodao je Minić.

Svetski dan knjige i autorskih prava proslavlja se širom sveta 23. aprila još od 1995. godine, a Službeni glasnik ga tradicionalno obeležava nizom aktivnosti za sve generacije čitalaca.

Promo tekst