VOJVOĐANSKA BANKA: Još snažnija posvećenost društveno odgovornom poslovanju
Foto: Promo

VOJVOĐANSKA BANKA: Još snažnija posvećenost društveno odgovornom poslovanju

Održiva budućnost -

U toku krize izazvane pandemijom virusa COVID-19, Vojvođanska banka još jednom je potvrdila poziciju CSR lidera pomažući najugroženijim segmentima društva, onda kada je to najpotrebnije. Zahvaljujući brzim reakcijama na aktuelna dešavanja, banka je pokazala izuzetnu posvećenost misiji da kroz društveno odgovorne aktivnosti podrži društvo u kome posluje. Vojvođanska banka se među prvima odazvala pozivu UNICEF-a u Srbiji i donirala milion dinara za kupovinu respiratora. U ovoj akciji nabavljeno je 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketi u vrednosti preko 500.000 dolara. Banka je ovim gestom pokazala koliko je važno da privatni sektor u trenucima krize reaguje proaktivno i pozvala druge kompanije da učine isto.

Nakon značajne donacije UNICEF-u, Vojvođanska Banka je odlučila da donira dodatna sredstva u ukupnom iznosu od tri miliona dinara za lokalnu zajednicu u pet poslovnih regiona: Severna i Južna Vojvodina, Beograd, Zapadna i Centralna Srbija, Istočna i Južna Srbija. Sredstva su donirana državnim institucijama, udruženjima i organizacijama na lokalnom nivou u cilju stabilizacije socijalnih i ekonomskih posledica pandemije.

Najveće donacije na području Srbije opredeljene su Kliničkom centru Srbije, Kliničkom centru Vojvodine, Kliničkom centru Niš, Kliničkom centru Kragujevac, domovima zdravlja, predškolskim ustanovama i udruženjima građana koji se bave zaštitom i pružanjem pomoći najugroženijem stanovništvu.

U uslovima vanrednih okolnosti za naše građane i privredu, Vojvođanska banka učinila dodatni napor kako bi trgovcima, a naročito manjim trgovcima, olakšala prevazilaženje posledica prouzrokovanih pandemijom tako što je ukinula fiksne i druge naknade vezane za korišćenje POS terminala.

Sve aktivnosti koje Banka sprovodi, ipak, su nezamislive bez ogromnog zalaganja, truda i solidarnosti njenih zaposlenih. Oni su najveći heroji trenutne situacije jer odgovorno i posvećeno rade svoj posao u novonastalim okolnostima.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track