EVO REŠENJA: Donatori osmislili nov način koji omogućava da više novca doniraju Banci hrane!
Foto: Shutterstock

Doniraj “Za život” Akcija Kurira, Grada Beograda i Banke hrane

EVO REŠENJA: Donatori osmislili nov način koji omogućava da više novca doniraju Banci hrane!

Održiva budućnost -

Čak sto ljudi može da se nahrani od sto evra!

Ovaj frapantan podatak izneo je Milan Mratinković, predsednik Banke hrane Beograd, kada smo ga pitali koliko obroka može da se kupi tim novcem. Izneti primer samo potvrđuje da je i najmanja donacija vredna, jer i pomoću minimalnog iznosa možete nekoga nahraniti.

Pružiti onom koji nema i nahraniti gladne i jeste suština delovanja ove humaniratne organizacije koja već 14 godina pomaže ugroženima zahvaljujući donacijama privatnih kompanija. Da bi ova finatropska misija mogla da ima uspeha, najveći deo zahvalinosti Banka hrane duguje stalnim donatorima, uglavnom privatnim kompanijama. Upravo su se one i odazvale našoj akciji “Za život” koja je pokrenuta pre više od mesec i po dana sa BHB i Gradom Beogradom sa ciljem da osobama sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju uputimo pomoć, dostavljajući im prehrambeno-higijenske pakete “Za život”.

Podsticanje društvene odgovornosti

Mratinković, međutim, ističe da, ipak, posebnu zahvalnost duguju poliklinici Health Care koja je osmislila nov način finansiranja rada ovog udruženja.

- Oni ne samo da su u vreme vanrednog stanja svoje zaposlene, predvođene vlasnicom Sanjom Nikolić, kao volontere stavili na raspolaganje našoj organizaciji, već su i otišli i korak dalje i deo svog novca donirali. Do sada su donirali više stotina hiljada dinara, a poslednja donacija je iznosila 80.000 dinara i uplaćena je pre neki dan – ističe Mratinković.

Sanja Nikolić, vlasnica Helath care polikilinke kaže za Kurir da su u smatrali da je njihova dužnost kao zdravstvenih radnika da budu oni koji će primerom podstaći ostale na društvenu odgovornost.

- Prvog dana vanrednog stanja, doneli smo odluku da kliniku zatvorimo za masovne posete i da funkcionišemo po principu dežurstva, te da ostatak zaposlenih stavimo ih na raspolaganje Banci hrane Beograd, kako bi volontirali u logističkim centrima, prvo Štark Arena, a zatim i magacinu BHB. Nakon završetka vanrednog stanja, smatrala sam da je potrebno naći neka trajna rešenja kojima bismo mogli da podržimo rad Banke hrane. Zato će Health care od sada u svojim ponudama za sistematske preglede naglašavati komercijalnim klijentima da deo novca koji oni uplate ide u dobrotvorne svrhe, preciznije Banci hrane. Pozivam sve kolege iz privatnih praksi i zdravstvenih ustanova da nam se pridruže u ovim humanim aktivnostima, te da usvoje sličan ili isti model pomoći najugroženijima – navodi Nikolićeva.

ZAHVALJUJEMO SE KOMPANIJAMA KOJE SU KROZ DONACIJE POMOGLE AKCIJU "ZA ŽIVOT ": Aleva, Atlantic Group, Aquawell production, Avala Ada, Voda Voda, GTP inženjering, Delhaize Srbija, Dragan Rovčanin, Imlek, Jaffa DOO, Nenateks Tekstil, ProMove, Transport a.d, Femić co doo, Carnex, Šabačka mlekara.

SVAKO PONAOSOB ZA DOBROBIT SVIH

Uključite se u akciju "Za život"!

Solidarnost i pomaganje ugroženih nikada nisu imali veći značaj!

Svako koželi da pruži pomoć može kontaktirati s nama na imejl zazivot@adriamedia.rs i pomoći da ubrzo sakupimo još paketa "Za život".

Samo zajedno možemo do cilja kome težimo - da dođemo do svih osoba sa invaiditetom i roditelja dece sa smetnjama u razvoju.

Kurir.rs/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track