ZVONKO GOBELJIĆ DONIRAO DEZINFEKCIONI TUNEL: Institut Dedinje dobio značajnu opremu za borbu protiv korona virusa
Foto: Dejan Živančević, Tamara Trajković

Odgovorno

ZVONKO GOBELJIĆ DONIRAO DEZINFEKCIONI TUNEL: Institut Dedinje dobio značajnu opremu za borbu protiv korona virusa

Održiva budućnost -

Zvonko Gobeljić, vlasnik kompanije "Voda Vrnjci" obezbedio je značajnu donaciju za Institut za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, dezinfekcioni tunel, koji će doprineti sprečavanju širenja virusa korona i zaštiti zdravlja pacijenta i zaposlenih.

foto: Tamara Trajković

Tunel je postavljen na ulazu za pacijente i funkcioniše po principu senzora, tako da detektuje prolaznike i u roku od četiri sekunde ispušta dezinfekciono sredstvo. Zaposleni u Institutu poručili su da im je donacija od velikog značaja.

- "Voda Vrnjci" uručila nam je vredan poklon, koji je još jedna od mera koja će nam doprineti u zaštiti naših pacijenata i povećanju bezbednosti u radu zaposlenih - istakla je Dragana Unić Stojanović, anesteziolog i pomoćnik direktora Instituta.

foto: Tamara Trajković

Kardiohirurg i prof. dr Miljko Ristić istakao je da Institut poštuje sve propisane mere, koje je preporučilo Ministarstvo zdravlja.

foto: Tamara Trajković
Zvonko Gobeljić
Zvonko Gobeljićfoto: Dejan Živančević

- Dezinfikovali smo bolnicu, razdvojili puteve gde je moguće ukrštanje zdravih i zaraženih građana, a pacijenti borave na propisanom rastojanju. Nažalost, virus je ipak ušao u našu bolnicu. Ovom donacijom pokrili smo najfrekventniji ulaz u Institut i zbog toga se posebno zahvaljujem vlasniku "Vode Vrnjci", Zvonku Gobeljiću - naveo je on.

foto: Tamara Trajković

Kompanija "Voda Vrnjci", kao društveno odgovorna kompanija, od početka pandemije pomaže beogradske bolnice.

- Donaciju dezinfekcionog tunela uručili smo Infektivnoj klinici na odeljenju intezivne nege, koji je postavljen na ulazu najznačajnijeg mesta - šok sobe, kao i Reumatološkom institutu. Sada smo isto donirali i Institutu Dedinje, bolnici koje se svakodnevno bori sa pandemijom. Trudimo se i trudićemo se i dalje da damo svoj doprinos kada god smo u mogućnosti - rekao je za Kurir direktor kompanije Dušan Gavrilović.

Kurir.rs/M.Vujović Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track