Najnovije vesti

ZVONKO GOBELJIĆ DONIRAO DEZINFEKCIONI TUNEL: Institut Dedinje dobio značajnu opremu za borbu protiv korona virusa
Foto: Dejan Živančević, Tamara Trajković

Odgovorno

ZVONKO GOBELJIĆ DONIRAO DEZINFEKCIONI TUNEL: Institut Dedinje dobio značajnu opremu za borbu protiv korona virusa

Održiva budućnost

Zvonko Gobeljić, vlasnik kompanije "Voda Vrnjci" obezbedio je značajnu donaciju za Institut za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, dezinfekcioni tunel, koji će doprineti sprečavanju širenja virusa korona i zaštiti zdravlja pacijenta i zaposlenih.

foto: Tamara Trajković

Tunel je postavljen na ulazu za pacijente i funkcioniše po principu senzora, tako da detektuje prolaznike i u roku od četiri sekunde ispušta dezinfekciono sredstvo. Zaposleni u Institutu poručili su da im je donacija od velikog značaja.

- "Voda Vrnjci" uručila nam je vredan poklon, koji je još jedna od mera koja će nam doprineti u zaštiti naših pacijenata i povećanju bezbednosti u radu zaposlenih - istakla je Dragana Unić Stojanović, anesteziolog i pomoćnik direktora Instituta.

foto: Tamara Trajković

Kardiohirurg i prof. dr Miljko Ristić istakao je da Institut poštuje sve propisane mere, koje je preporučilo Ministarstvo zdravlja.

foto: Tamara Trajković
Zvonko Gobeljić
Zvonko Gobeljićfoto: Dejan Živančević

- Dezinfikovali smo bolnicu, razdvojili puteve gde je moguće ukrštanje zdravih i zaraženih građana, a pacijenti borave na propisanom rastojanju. Nažalost, virus je ipak ušao u našu bolnicu. Ovom donacijom pokrili smo najfrekventniji ulaz u Institut i zbog toga se posebno zahvaljujem vlasniku "Vode Vrnjci", Zvonku Gobeljiću - naveo je on.

foto: Tamara Trajković

Kompanija "Voda Vrnjci", kao društveno odgovorna kompanija, od početka pandemije pomaže beogradske bolnice.

- Donaciju dezinfekcionog tunela uručili smo Infektivnoj klinici na odeljenju intezivne nege, koji je postavljen na ulazu najznačajnijeg mesta - šok sobe, kao i Reumatološkom institutu. Sada smo isto donirali i Institutu Dedinje, bolnici koje se svakodnevno bori sa pandemijom. Trudimo se i trudićemo se i dalje da damo svoj doprinos kada god smo u mogućnosti - rekao je za Kurir direktor kompanije Dušan Gavrilović.

Kurir.rs/M.Vujović Foto: Tamara Trajković