FARMACEUTSKI LIDER U REGIONU OBELEŽAVA 60. ROĐENDAN: Hemofarm - dugotrajnost i proizvodi po meri pacijenata
Foto: Promo

FARMACEUTSKI LIDER U REGIONU OBELEŽAVA 60. ROĐENDAN: Hemofarm - dugotrajnost i proizvodi po meri pacijenata

Održiva budućnost -

Hemofarm, vodeća farmaceutska kompanija u regionu, obeležava 60 godina konstantnog rasta, brojnih poslovnih uspeha i stalnog obaranja sopstvenih rekorda.

Od malog pogona koji je 1. juna 1960. nastao u Vršcu, Hemofarm je danas postao lider u regionu i kompanija koja posluje globalno, na tri kontinenta i u 36 zemalja u svetu.

Kada je počinjao, te 1960. godine, Hemofarm je imao 30 radnika, dok danas zapošljava oko 3.500 ljudi. Od Aminopirina, prvog leka koji se proizvodio u pogonima Hemofarma, preteče današnjeg Midola 100, do danas, kada se u portfoliju ove kompanije nalazi oko 400 proizvoda, decenije rada posvećene su razvoju kvalitetnih, efikasnih i finansijski dostupnih lekova.

Kompanija je konstantno unapređivala poslovanje, a prošlu 2019. završila je čak sa trostrukim rekordom: u obimu proizvodnje (5,7 milijardi tableta i drugih formi lekova koje su nastale u pogonima Hemofarma), u veličini proizvodnog portfolija i u prodaji. U ovoj jubilarnoj godini očekuje novi proizvodni rekord od oko sedam milijardi tableta, kapsula i drugih formi.

- Ponosan sam na činjenicu da je Hemofarm stalno napredovao, iz godine u godinu bio dodatno bolji i da u našoj poslovnoj istoriji nije bilo oscilacija ili padova, već samo novih rekorda. Naš uspeh nastao je iz spoja domaće pameti i najmodernije nemačke tehnologije, što je rezultiralo lekovima koji su svetskog kvaliteta. Isti lek koji piju Srbi piju i Nemci i Rusi. Pacijenti i zdravlje građana naš su prioritet i zato smo razvili najširu paletu lekova na ovim prostorima, a prevenciju bolesti stavili u fokus naših aktivnosti - rekao je generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

Ova kompanija, koja je od 2006. deo Štada grupe, uspela je da za deset godina duplira i triplira rezultate u proizvodnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track