RE-SET SUMMIT U ORGANIZACIJI ADRIA MEDIA GROUP: Globalne tržišne promene i post-covid svet, 16 - 27. novembar
Foto: Kurir

RE-SET SUMMIT U ORGANIZACIJI ADRIA MEDIA GROUP: Globalne tržišne promene i post-covid svet, 16 - 27. novembar

Održiva budućnost -

Re-set summit u organizaciji Adria Media Group i u strateškom partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije biće održan onlajn u periodu od 16. do 27. novembra 2020. godine.

“Da li je ovo prilika za re-set ekonomije, obrazovanja i zdravstva koju sada ne smemo propustiti”? Ovom važnom temom baviće se dvonedeljni digitalni serijal imajući u vidu da globalne tržišne promene traže novu generaciju ekonomije, obrazovanja i zdravstva, s ciljem da se kreira održiva budućnost regiona.

Donošenjem novih globalnih politika za obnovu u celom svetu, „Zeleni dogovor“ sada postaje realnost i neophodnost za dalji rast. Strateški prioriteti, generatori ekonomskog održivog rasta, koji su postavljeni u prethodnom periodu, sada su se ubrzali, kako na globalnom nivou, tako i za Srbiju i Zapadni Balkan.

Ističući da je zelena tranzicija, koja suštinski predstavlja i modernizaciju privrede, ključna u procesu evrointegracija, kao i da nam je svima potreban „zeleni oporavak“, naši sagovornici, eksperti u svojim oblastima, kroz dvonedeljni serijal tekstova uoči Re-set summita istakli su, između ostalog, da Zelena agenda za Zapadni Balkan, koja je u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom, nudi način kako da se ide korak napred u zelenoj tranziciji, klimatskim promenama, smanjenju gubitka biodiverziteta i politikama protiv preterane eksploatacije resursa i zagađenja.

Prema njihovim rečima, u ekonomskom smislu, mnoge evropske kompanije došle su do zaključka da nije dobro zavisiti od jednog dobavljača, naročito ako je on na drugom kraju sveta, već da je potrebno naći alternativu u neposrednoj blizini, gde svakako spada i Srbija. Važno je da je Srbija više uključena u evropske procese proizvodnje, jer predstavlja izuzetno interesantnu destinaciju za ulaganja u Evropi, ako ne i najinteresantniju.

Sve to prati i ubrzana digitalizacija, čiji se točak nepovratno zahuktao. Iako digitalizacija finansijskih usluga nije cilj sama po sebi, već služi da putem prednosti savremenih tehnologija naša korisnička iskustva ili interni poslovni procesi u institucijama budu lakši, brži i efikasniji, ona unosi suštinsku civilizacijsku promenu u sve sfere života.

Cilj prvog dela Re-set summita posvećenog EKONOMIJI jeste da istražimo da li Srbija i Zapadni Balkan sada imaju priliku koja ne sme da se propusti.

Svakodnevno, pet dana počev od 16. pa do 20. novembra, bavićemo se regionalizacijom, zelenom ekonomijom, inovacijama i lokalizacijom, digitalitacijom i turizmom.

REGIONALIZACIJA- JAČANJE EKONOMIJE REGIONA: Jačanje ekonomije regiona kroz infrastrukturnu izgradnju i prednosti WB6 kao jedinstvene investicione destinacije?

ZELENA EKONOMIJA-PODIZANJE VREDNOSTI TRŽIŠTA SRBIJE: Šta znači za Srbiju stavljanje u fokus politika EU baziranih na Zelenom dogovoru? Koje poreske promene može da očekuje Srbija, koja je važan privredni partner zemljama EU?

PRIVREDNI RAST-INOVACIJA I LOKALIZACIJA: Koje industrije će imati zamah u narednom periodu? Potencijali privrede nakon proteklog perioda? Koje su prednosti tržišta Srbije za nove investicije?

DIGITALIZACIJA – TRANSFORMACIJA PROIZVODA I PROCESA: Šta digitalna agenda podrazumeva za privredu? Koje inovacije možemo očekivati u proizvodima i procesima? Promene za krajnjeg korisnika? Spremnost za novi investicioni ciklus?

TURIZAM –POKRETAČ PRIVREDE OD 2021: Potencijali već od zimske sezone ili od marta 2021? Koraci za oporavak jedne od najperspektivnijih grana u podizanju vrednosti našeg tržišta?

Drugi deo Re-set summita koji će biti održan 25. novembra bavi se OBRAZOVANJEM, a daće odgovore na reformske promene koje nas očekuju kroz novu generaciju obrazovanja.

Treći deo Re-set summita planiran je za 26. novembar, ZDRAVSTVO, daće odgovor na pitanje budućnosti zdravstva stavljajući u fokus očuvanje zdravlja ljudi.

Sve prethodno navedeno predstavlja finalizaciju koja vodi do posledjnjeg dela Re-set summita - ODRŽIVA BUDUĆNOST 2021, koji će biti održan 27. novembra.

Reč je o, sada već tradicionalnom skupu koji Adria media Group organizuje godinama unazad, te će i ove godine iskoristiti priliku da pozove zajednicu da se aktivno uključi i da svoj doprinos u kreiranju pravaca za održivu budućnost 2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track