Najnovije vesti

RE-SET SUMMIT OD 16. DO 27. NOVEMBRA Uspešno završena treća online konferencija „Privredni rast – inovacija i lokalizacija“
Foto: Promo

RE-SET SUMMIT OD 16. DO 27. NOVEMBRA Uspešno završena treća online konferencija „Privredni rast – inovacija i lokalizacija“

Održiva budućnost

Beograd, 18. novembar 2020 – Treća online konferencija pod nazivom “Privredni rast – inovacija i lokalizacija” održana je 18. novembra 2020. godine u okviru Re-set summita, koji organizuje Adria Media Group u strateškom partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije.

U uvodnom delu “Otvoreno o privrednom rastu” govorili su Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji, i Anđelka Atanasković, ministarka privrede, koji su naglasili važnost ekonomskih reformi, inovacija, digitalizacije i održivosti u narednom periodu. Prema rečima ambasadora, srpska ekonomija ima pozitivnu perspektivu, napreduje izuzetno dobro i kao ključne potencijale izdvojio je kvalifikovanu radnu snagu, povezanost sa tržištem EU i atraktivne uslove za poslovanje. Nakon uvodnog obraćanja usledile su dve panel-diskusije: “Privredni rast – domaće i strane investicije” i “Jačanje privrede – nacionalni brendovi i inovacije”.

U prvom panelu, koji je moderirao Ivan Nikolić, direktor za naučno-istraživački razvoj Ekonomskog instituta, učestvovali su Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra privrede, Radoš Gazdić, direktor Razvojne agencije Srbije, Andrija Vuković, finansijski direktor MK grupe, i Saša Ćoringa, generalni direktor Continental Automotive Srbija. Oni su podelili svoje znanje i iskustvo kada je reč o rešenjima za razvoj malih i srednjih preduzeća i izazovima s kojima se susreću, privlačenju stranih investicija, kvalifikovanoj radnoj snazi i većem zapošljavanju.

foto: Promo

Na samom početku drugog panela, koji je moderirao Saša Veljković, redovni profesor Ekonomskog fakulteta, obratio se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je govorio o tome gde leži najveća šansa Srbije kada je reč o nacionalnom brendu i najavio donošenje novog propisa o tehnologijama.

U daljem razgovoru panelisti – među kojima su bili i Aleksandar Bogunović u ime Privredne komore Srbije, Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S, Zoran Daljević, predstavnik Atlantic Grupe, i Dragan Marković, predsednik ITN Group – razmenili su mišljenja o domaćim proizvodima i njihovom prilagođavanju novim tržištima i složili se da je neprestano ulaganje u znanje neophodno. Kompletnu konferenciju možete detaljno pogledati na linku http://re-set-summit.adriamediagroup.com/agenda/re-set-ekonomija/privredni-rast-inovacija-i-lokalizacija/

 Da podsetimo, Re-set summit traje od 16. do 27. novembra, dok je prva nedelja posvećena ekonomiji, u okviru koje će se 19. novembra održati i četvrta konferencija pod nazivom ,,Digitalizacija – transformacija proizvoda i procesa”, koja će otvoriti mnoga interesantna pitanja i teme. Detaljan program, paneliste, kao i prenos uživo možete pratiti na sajtu http://re-set-summit.adriamediagroup.com/.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja