FARMACEUTSKA INDUSTRIJA DOBRO ODGOVORILA NA PANDEMIJU: Brza reakcija i sigurno snabdevanje lekovima
Foto: Promo

FARMACEUTSKA INDUSTRIJA DOBRO ODGOVORILA NA PANDEMIJU: Brza reakcija i sigurno snabdevanje lekovima

Održiva budućnost -

Farmaceutska industrija u Srbiji reagovala je na pandemiju koronavirusa brzo i odgovorno i obezbedila sigurno snabdevanje lekovima i medicinskim sredstvima, ali i dodatnu pomoć u vidu značajnih donacija.

Prema podacima Privredne komore Srbije, najveći skok prodaje proizvoda farmaceutske i industrije medicinskih sredstava bio je tokom marta, a najviše su traženi zaštitne maske i rukavice, dezinfekciona sredstva, preparati koji jačaju imunitet, kao i lekovi za lečenje kovida 19.

Prema rečima Veljka Pešića, direktora marketinga i prodaje u „Hemofarmu“, farmaceutska industrija na globalnom nivou prošla bolje nego neke druge, ali je i u njoj bilo kompanija koje su prijavile gubitke.

- Uprkos svim teškoća veoma sam zadovoljan ovogodišnjim poslovanjem. Hemofarm je proizveo šest i po milijardi raznih doza i formi, što je povećanje do šest odsto u odnosu na prošlu godinu, a očekujemo i rast prodaje od pet procenata - precizirao je on i dodao kako je uspehu doprinelo i to što je Hemofarm lider na srpskom tržištu u proizvodnji vitamina, minerala i svega onog što čini prevenciju za kovid.

- Najbitnije je bilo da imate čvrst lanac snabdevanja i širok portfolio koji bi mogao da odgovori na potrebe tržišta koje su se u trenutku pandemije javile. Jedan od dobitaka tokom ovih meseci je to što će se akcenat u zaštiti zdravlja mnogo brže staviti na prevenciju i imunizaciju nego što je to izgledalo pre krize - ocenio je direktor marketinga i prodaje u vršačkoj kompaniji.

Brojke

6,5 milijardi tableta i drugih formi proizvedeno u vršačkoj kompaniji Hemofarm izvozi u 19 zemalja EU

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track