DANILO ĆURČIĆ U PULSU SRBIJE: Potrebni razgovori na nacionalnom nivou o ugroženim kategorijama
Foto: Kurir

KURIR TELEVIZIJA

DANILO ĆURČIĆ U PULSU SRBIJE: Potrebni razgovori na nacionalnom nivou o ugroženim kategorijama

Održiva budućnost -

Vreme je za napredak kroz novi društveni ugovor…

Svi smo svedoci promena koje se dešavaju u svetu, a mi ćemo od danas imati priliku da dobijemo ekskluzivni uvid u te promene i rešenja koja se primenjuju globalno. I to zahvaljujuci konferenciji Re-set summit koju kompanija Adria media group u saradnji sa partnerima organizuje i ove godine.

Koordinator jednog od panela koji je otvorio današnju konferenciju je predstavnik A 11 - Inicijative za ekonomska i socijalna prava, Danilo Ćurčić, i on je gost "Pulsa Srbije" na Kurir televiziji.

Danilo Ćurčić
foto: Kurir

"Mi smo danas pokušali kroz panel da razgovaramo o temama oporavka od kovida, koji će uslediti posle pandemije, koja jenjava, a koji je zasnovan na ljudskim pravima naročito kod najugroženijih grupa", rekao je Ćurčić.

"Ekonomski rast bi trebalo da bude vezan za vrednosti solidarnosti socijalne pravde. Saglasili smo se oko problema vezane za siromaštvo. U ovom trenutku treba otvoriti nacionalni razgovor kako se izboriti sa posledicama", dodao je Ćurčić.

"Mi smo udruženje koje se bavi pružanjem podrške".

Danilo Ćurčić
foto: Kurir

"Svi rizici osoba u siromaštvu su povećani u vreme pandemije".

"Danas smo razgovarali sa beskućnicima, koji nisu ni znali da treba da se prijave za pomoć države. Takođe ima više hiljada lica koja nemaju dokumenta iz objektivnih razloga. Zbog tih stvari sistem mora da bude fleksibilniji, da im omogući, primera radi, da mogu da se prijave za novčanu pomoć države", zaključio je Danilo Ćurčić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track