JELENA TANASKOVIĆ U "PULSU SRBIJE" NAKON SUMMIT PANELA: Ministarstvo će se usmeriti na izgradnju kanalizacija i prečišćavanje voda
Foto: Kurir Televizija

KURIR TELEVIZIJA

JELENA TANASKOVIĆ U "PULSU SRBIJE" NAKON SUMMIT PANELA: Ministarstvo će se usmeriti na izgradnju kanalizacija i prečišćavanje voda

Održiva budućnost -

Osnovna infrastruktura za sve, ali na koji način bilo je jedno od pitanja na koje su učesnici današnje konferencije RESET SUMMIT 2021. pokušali da daju odgovore.

Ključne poruke Summit-a iznela je u "Pulsu Srbije" jedna od panelista državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine, Jelena Tanasković.

-Najviše se u javnosti priča o zagađenju vazduha, ali ja ne bih pričala o ključnim problemima, ja bih pričala o prioritetima zemlje koje smo mi postavili i koje već pokazujemo da smo spremni da ih ostvarujemo. Pre svega mislim na zakonodavni okvir koji treba da bude usaglašen sa zakonom Evropske unije kako bismo se približili razvijenim zemljama. Neophodna su i infrastrukturna ulaganja. Budžet Ministarstva za zaštitu životne sredine je već juče povećan za četiri milijarde dinara, što čini 50 posto povećanja budžeta - kaže Jelena Tanasković.

Ona je navela da će se Ministarstvo usmeriti na infrastrukturne projekte, gde će se izgediti kanalizacione mreže koje nedostaju i posebni prečišćivači voda.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

PODRŠKA ŽENSKIH GRUPA MNOGO ZNAČI! Snežana Jakovljević: Ne zaboravimo da su zbog ženskih grupa menjani ZAKONI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track