STADA I SANOFI POTPISALE SPORAZUM O DISTRIBUCIJI ZDRAVSTVENIH PROIZVODA ZA 20 EVROPSKIH ZEMALJA
Foto: Promo

Saopštenje za javnost

STADA I SANOFI POTPISALE SPORAZUM O DISTRIBUCIJI ZDRAVSTVENIH PROIZVODA ZA 20 EVROPSKIH ZEMALJA

Održiva budućnost

Bad Vilbel, 27. juli 2021. - Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama među kojima je i Srbija, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

Počev od novembra 2021. godine, Sanofi će distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije STADA u 20 zemalja širom Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku kao i ostale zemlje Balkana među kojima je i Srbija. STADA će navedene brendove plasirati kroz svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Ovaj ekstenzivni sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i proizvodi Allegra, Bisolvon, Dulcolax,

Essentiale Forte N. Dakle, proizvodi iz kategorija: za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za ublažavanje bolova, za bolji rad organa za varenje, vitamini, minerali, dodaci ishrani, dermatološki preparati.

Direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi, Paul Martingell izrazio je zadovoljstvo pomenutim sporazumom:

Drago nam je što će komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo da gradimo još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju brendova. Uvereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obe kompanije, tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima.

Do sklapanja partnerstva dolazi ubrzo posle najave da STADA od kompanije Sanofi kupuje 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje etabliranih u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Nemačku, Italiju, Poljsku i Španiju. Među pomenutim proizvodima su i Modafen tablete za ublažavanje simptoma prehlade i gripa, Frubiase dodaci ishrani za sportiste, Viscontour asortiman za negu kože bez alergena i drugi.

U strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno sa generičkim lekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima. STADA je po prodaji među pet najuspešnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju nastavljamo da jačamo – istakao je Volker Sydow, globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.

O kompaniji STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sedištem u Bad Vilbelu, Nemačka. Kompanija se fokusira na strategiju tri stuba koja obuhvata generiku, specijalitete, i zdravstvene proizvode široke potrošnje koji se izdaju bez recepta. Na globalnom nivou, STADA Arzneimittel AG prodaje svoje proizvode u oko 120 zemalja. U poslovnoj 2020. godini, STADA je ostvarila prodaju grupe od 3.010,3 miliona EUR i korigovanu dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 713,3 miliona EUR. Na dan 31. decembar 2020. godine, STADA je imala 12.301 zaposlenih širom sveta.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track