GRAND PRIX ZA HEMOFARM FONDACIJU Nesalomivi – najbolja društveno odgovorna kampanja u Srbiji u 2021
Foto: Promo

GRAND PRIX ZA HEMOFARM FONDACIJU Nesalomivi – najbolja društveno odgovorna kampanja u Srbiji u 2021

Održiva budućnost -

Kampanja Hemofarm fondacije „Nesalomivi“ za unapređenje mentalnog zdravlja, borbu protiv depresije i stigme koja prati obolele, proglašena je za najbolju društveno odgovornu kampanju u Srbiji u 2021. godini. Na svečanoj ceremoniji prvog CSR festivala u Srbiji „Kampanje sa svrhom“ Hemofarm fondacija je nagrađena Grand Prix nagradom jer je, kako je rečeno u obrazloženju, kampanjom „Nesalomivi“ dotakla važan društveni problem, skrenula pažnju javnosti i ponudila moguća rešenja.

„Veoma smo počastvovani zbog ove nagrade, jer to znači da je naš rad prepoznat i cenjen. Smatramo da je interes društva i naš interes. Depresija je i pre COVID-19 krize bila jedna od vodećih bolesti u svetu, a danas zbog drugačijeg života usled pandemije broj onih koji od nje pate, značajno je veći. Naša obaveza kao kompanije i fondacije koji brinu o zdravlju ljudi, bila je da u ovo teško vreme pružimo psiho-socijalnu podršku svima onima kojima je pomoć neophodna, kroz uspostavljanje SOS linije za borbu protiv depresije i mreže podrške. Ova nagrada nas obavezuje da još snažnije nastavimo da se borimo za odgovornije, solidarnije i zdravije društvo”, izjavila je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

Hemofarm fondacija, Hemofarm, Nesalomivi, mentalno zdravlje
foto: Promo

Kampanju „Nesalomivi“ Hemofarm fondacija pokrenula je u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Do sada se pokretu za borbu protiv depresije „Nesalomivi“ priključilo više od 700.000 ljudi, dok na SOS liniji za borbu protiv depresije 0800 001 002 rade stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti, kojima je do sada podršku tražilo više od 6.500 osoba.

Od svog osnivanja 1993. godine, Hemofarm fondacija brine o zdravlju ljudi, podiže kvalitet usluga u zdravstvenom sistemu Srbije i uspostavlja javno-privatna partnerstva u cilju poboljšanja kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Za 28 godina postojanja, kroz programe zdravlja, obrazovanja i kulture sprovedeno je više od 2.200 aktivnosti u vrednosti od oko 13 miliona evra. U proteklih šest i po godina, Hemofarm fondacija je za svoj rad nagrađena sa ukupno 26 priznanja, a 2017. godine je proglašena vodećom fondacijom u Srbiji.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja