Bolje mesto za život
Foto: Promo

17 ciljeva održivog razvoja UN za dobrobit planete

Bolje mesto za život

Održiva budućnost -

Kompanija Hemofarm u svoje poslovanje utkala je ciljeve održivog razvoja, trudeći se da u svemu što rade štede prirodne resurse i čuvaju životnu sredinu

Naši ciljevi postaju realnost kada se volja ljudi pokrene. Velike promene često su rezultat mnogo manjih korekcija i naizgled beznačajnih inicijativa koje, kada se ujedine u jedan pravac ili pokret, mogu svet da učine boljim mestom za život.

Izaberite makar jedan cilj

Jedna od takvih platformi, kreirana kao abeceda savremenog ozdravljenja planete, društva i poslovanja, jeste Agenda 2030 UN, koja se zasniva na 17 ciljeva održivog razvoja.

Poznati i kao globalni ciljevi, oni predstavljaju opšti poziv na delovanje kako bi se rešavali globalni izazovi, okončalo siromaštvo, zaštitila planeta i svakome obezbedilo da uživa mir i prosperitet. Takođe, oni predstavljaju i ponudu svim zainteresovanim stranama - državama, institucijama, kompanijama, civilnom društvu, da prepoznaju univerzalne vrednosti i da ih usvoje.

Odgovornost svakog od nas nalazi se u mogućnosti i slobodnom izboru da se opredelimo makar za jedan cilj i da u vezi s njim učinimo nešto dobro u svom okruženju, bilo kao pojedinac ili predstavnik kompanije, institucije ili vladinog sektora.

Cilj 3 održivog razvoja

Kompanija Hemofarm u svom poslovanju primenjuje principe održivog razvoja, a kao vodeći prepoznala je cilj broj 3 održivog razvoja - dobro zdravlje i blagostanje.

- Hemofarm nastoji da doprinese postizanju dobrog zdravlja kroz zaokruženu paletu proverenih i dostupnih farmaceutskih proizvoda, koji su samo jedan od izbora na putu ka boljem zdravlju. Dodatno, kompanija nastoji da pruži više društvu u kome posluje tako što ukazuje na jedan univerzalni put ka boljem zdravlju, kojim može i mora da krene svako od nas - a to je prevencija - ističe Dušan Stojaković, menadžer za održivi razvoj i korporativni marketing u Hemofarmu.

On podseća da postoji mnogo lepih izreka koje simbolično ističu značaj prevencije, ali dodaje da ih nekako obično sve zanemarimo dok ne dođemo u situaciju da nam je zdravlje zaista ugroženo.

- Hemofarm zato nastoji da utiče na svest o značaju prevencije kroz pregršt kvalitetnih i proverenih saveta, koji će pomoći ljudima u kreiranju zdravih navika i stila života. Hemofarm je odabrao broj 3. Koji je tvoj broj? - upitao je on.

Najvažniji cilj Hemofarma

Cilj 3 UN - dobro zdravlje i blagostanje

l Farmaceutska industrija predstavlja stub globalnog zdravlja i jedan od ključnih oslonaca za ispunjavanje cilja broj 3 održivog razvoja. Važnost ovog cilja možda najbolje ilustruje podatak da je skoro 200 miliona pakovanja Hemofarmovih proizvoda upakovano u kutijice od recikliranog kartona. - Samo time kompanija je sačuvala više od 17.000 stabala, uz uštedu električne energije koja bi inače bila potrošena za 44 dana i vode za oko 37 dana rada Hemofarma - ističu u ovoj kompaniji.

Principi Globalnog odgovora

Zaštitimo životnu sredinu

l Tri od deset principa Globalnog odgovora, čiji je Hemofarm član od novembra 2017, odnose se na zaštitu životne sredine. - Princip 7: Kompanije treba da preduzimaju mere predostrožnosti u vezi sa životnom sredinom - Princip 8: Kompanije treba da preduzimaju mere radi promocije odgovornosti vezane za životnu sredinu - Princip 9: Kompanije treba da ohrabre razvoj i širenje tehnologija koje čuvaju životnu sredinu

PR tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja