Tu smo jedni za druge
Foto: Promo

Intervju Dragomir Kostić, generalni direktor Strateškog distributivnog područja Srbija, Atlantic Grupa

Tu smo jedni za druge

Održiva budućnost -

Odlična organizacija i ljudi koji je čine, preduslov su rasta i ostvarivanja strateških ciljeva i dobrih rezultata

Brži i nesmetani protok robe, u situaciji kada je njihova potražnja na tržištu velika i neophodna, svakako je bio imperativ i u kovid krizi, a i danas zbog rata u Ukrajini i svih posledičnih problema u snabdevanju. O tome i kako u Atlantic Grupi odgovaraju na izazove razgovarali smo sa Dragomirom Kostićem, generalnim direktorom Strateškog distributivnog područja Srbija.

Atlantic Grupa je finansijski stabilna, u 2022. smo ušli s odličnim rezultatima, i sada se uspešno nosimo sa poremećajima u poslovanju same kompanije, ali i problemima na tržištu. Uz primenu savremenih softwareskih rešenja Route Master u distribuciji, komercijalisti efikasno i brzo preuzimaju porudžbine od kupaca, prate kretanje zaliha i naplate, i sve te podatke razmenjuju preko naše digitalne platforme. U svakom trenutku moguće je pratiti statuse porudžbina i isporuke robe kupcima, reagovati i pravovremeno obavestiti kupca o bilo kom potencijalnom izazovu, bolje planirati i upravljati svojim vremenom i samim tim doprineti i kvalitetnijem odnosu sa kupcem, što nam je vrlo značajno.

Distribucija i logistika su se i pre početka krize susrele sa problemom nedostatka radne snage. Da li ste vi imali takvih problema?

Unazad dve godine zaposlili smo više od 100 ljudi, većim delom na mestima unapređivača prodaje tj. merčendajzera i magacionera, što je rezultat strateške odluke kompanije da se unaprede svi prodajni procesi i sveukupna usluga koju pružamo na tržištu Srbije. Poslednje dve godine Atlantic Grupa je jačala i širila core delatnosti, dominantno u industriji hrane i pića, ali je isto tako širila i svoj distributivni portfolio i kanale prodaje privlačeći nove principale. Rast zaposlenih bio je rezultat rasta postojećih i razvoja novih poslovnih segmenata u distribuciji.

Šta je za vas kao poslodavca najvažnije kad su zaposleni u pitanju?

Važno je prepoznati lični doprinos i različitost. Širok spektar mogućnosti i ličnog izbora osnov je našeg pristupa, gde se zaposleni, nezavisno o polu, nacionalnoj, verskoj i bilo kojoj drugoj opredeljenosti, tretiraju isključivo prema individualnim sposobnostima. To podrazumeva fleksibilno radno vreme i mogućnost rada od kuće, podsticanje zdravog načina života i programe zdravstvene zaštite za čitavu porodicu, razuđene programe razvoja, motivacije i nagrađivanja zaposlenih kao i fleksibilne benefite, što je konceptualno osnova našeg odgovornog poslovanja u delu koji se odnosi na zaposlene. Mislim da naši zaposleni znaju da, bez obzira kroz šta prolaze, nisu sami. Tu smo jedni za druge.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track