KAKO DA PRAVILNO ODLAŽETE ISTROŠENE BATERIJE? Odnesite ih u dm drogerije!
Foto: Promo

KAKO DA PRAVILNO ODLAŽETE ISTROŠENE BATERIJE? Odnesite ih u dm drogerije!

Održiva budućnost -

Ako ste se ikada zapitali šta možete da uradite s istrošenim baterijama, rešenje je da ih adekvatno odlažete u kontejnere predviđene za to. To će biti veoma značajno za vaše domaćinstvo, ali i za životnu sredinu, jer bacanje baterija u smeće ili na deponije može prouzrokovati da teški metali u njima prodru u zemlju i u podzemne vode, a potom i u lanac ishrane. Ipak, razloga za brigu je manje ako se ima u vidu da u svim dm drogerijama postoji mogućnost da se bezbedno oslobodite ovog minijaturnog a izuzetno toksičnog otpada.

Bacanje baterija u smeće može da ima negativne efekte po životnu sredinu i zdravlje ljudi budući da one sadrže opasne materije kao što su olovo, kadmijum i živa. Rešenje za to kako da ih sigurno reciklirate vrlo je jednostavno – svaki sledeći put kada budete otišli u dm drogeriju, ponesite sa sobom istrošene baterije i potražite kutije za njihovo odlaganje zahvaljujući kojima možete da ih se bezbedno rešite. Kompanija dm, koja ovu praksu primenjuje od 2019. godine, obezbedila je proceduru za ovaj proces, koji počinje predajom baterija a završava njihovom reciklažom.

„Pokretanje pozitivnih promena u društvu jeste nešto što našu kompaniju izdvaja i na šta smo izuzetno ponosni. Kada govorimo o životnoj sredini, raznim ekološkim akcijama koje pokrećemo nastojimo da budemo primer svojim kupcima, edukujući ih ujedno o održivim navikama. Recikliranje baterija je još jedan od načina na koji štitimo životnu sredinu od ove vrste otpada i time ukazujemo na važnost adekvatnog prikupljanja baterija ali i na jednostavnost te prakse koju svako od nas može da primenjuje“, rekla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija u kompaniji dm Srbija i Severna Makedonija.

Angažman kompanije dm na polju zaštite životne sredine slojevit je i podrazumeva različite eko-projekte, zelene poduhvate i raznovrsnu ponudu ekološki prihvatljivijih proizvoda.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track