NAGRADA ZA FILM "CRNA TAČKA EVROPE": Urednik i novinar Kurir televizije autor najboljeg ekološkog filma
Foto: Kurir

NAGRADA ZA FILM "CRNA TAČKA EVROPE": Urednik i novinar Kurir televizije autor najboljeg ekološkog filma

Održiva budućnost -

Na šestom internacionalnom festivalu ekološkog i turističkog dokumentarnog filma "Vrmdža Fest 2022" za najbolji ekološki TV film proglašeno je ostvarenje "Crna tačka Evrope" urednika i novinara Kurir televizije Nemanje Stankovića. Da je reč o velikom uspehu potvrđuje činjenica da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka jer je bilo preko 200 prijavljenih filmova.

Film govori o sanaciji deponije Vinča kod Beograda, na koju se svakodnevno donosi 60 tona raznog otpada, a to je neverovatnih 500 hiljada tona godišnje. Otpad je vremenom postao toksičan, ugrožava i reku Dunav i počeli su radovi na njenoj sanaciji, a u planu je i da se jedan deo Beograda greje energijom koja bi se dobijala upravo spaljivanjem ovog otpada. Autor je na originalan i kreativan način uspeo da uputi gledaoce u istoriju ovog ekološkog problema, kao i da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine.

Pogledajte pobedničku reportažu u kategoriji najboljeg ekološkog TV filma: Crna tačka Evrope

01:02

VELIKI USPEH: Urednik i novinar Kurir televizije osvojio prvu nagradu za film Crna tačka Evrope: POGLEDAJTE I OCENITE SAMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track