FORUM “DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU?” Prilika da od eminentnih stručnjaka saznamo šta možemo da uradimo jedni za druge
Foto: Kurir

važan skup iz oblasti šumarstvo

FORUM “DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU?” Prilika da od eminentnih stručnjaka saznamo šta možemo da uradimo jedni za druge

Održiva budućnost -

Forum “Društvo prirodi ili priroda društvu?” biće i ove godine održan u okviru četvrte sezone projekta Zasadi drvo 20 decembra 2022.

Okupljanje relevantnih institucija, eminentnih stručnjaka, kompanija, građana, medija na jednom mestu - na Forumu iz oblasti šumarstva, postaje tradicionalno, a njegova važnost upravo je u porukama, preporukama i zaključcima koja će se čuti tokom četiri panel-diskusije.

Pozivanje na aktivno uključivanje i davanje doprinosa za očuvanje zdrave životne sredine, kao i usvajanje ekološki odgovornog ponašanja i navika svakog pojedinca, tokom godina postalo je dobra praksa Adrima Media Grupe, dm drogerie markta i institucionalnih partnera projekta Zasadi drvo.

Na prvom panelu „Održivo gazdovanje šumama i očuvanje biodiverziteta u svetlu klimatskih promena” pokušaćemo da odgovorimo na pitanje šta je savremeni princip održivog gazdovanja šumama, koji su to rizici usled klimatskih promena i kako se šumski ekosistema njima prilagođavaju i druga.

Na drugom panelu „Prirodom inspirisana rešenja za unapređenje gradskog života”, između ostalog, biće reči o zelenoj infrastrukturi gradova, o konceptu zelenih gradova i primerima u Evropi iI o rešenjima koje nam priroda nudi.

Panel 3 “Održivi i eko turizam” biće prilika da čujemo koji su glavni izazovi za taj vid turizma, kakve podsticajne mere nudi država, kao I kakva je konkretno turistička ponuda u zaštićenim područjima.

Tokom poslednjeg četvrtog panela “Značaj edukacije u očuvanju životne sredine” čućemo o edukaciji dece i omladine i ulozi o obrazovnih institucija, ekoloških grupa i pokreta u podizanju ekološke svesti kod dece i mladih kao važan faktor u očuvanju životne sredine i još mnogo zanimljivih tema.

Forum će biti održan 20. decembra 2022. godine, sa početkom u 10 časova, u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23.

Ukoliko želite da prisustvujete Forumu, potrebno je da se prijavite putem mejla zasadidrvo@adriamedia.rs

FORUM: DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU?

DATUM: 20. DECEMBAR 2022. GODINE

MESTO: PRIVREDNA KOMORA SRBIJE, TERAZIJE 23, BEOGRAD

agenda
foto: Kurir
agenda
foto: Kurir

Kako kompanija Adria Media Group i ove godine, u okviru četvrte sezone projekta „Zasadi drvo“, organizuje veliki forum iz oblasti šumarstva na kome okuplja sve relevantne predstavnike stručne javnosti, sa velikom zadovoljstvom Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovogodišnji forum pod nazivom „Društvo prirodi ili priroda društvu?“.

Projekat „Zasadi drvo“ već četvrtu godinu zaredom okuplja grđane, relevantne institucije i predstavnike stručne javnosti oko zajedničkog cilja, a koji se ogleda u masovno organizovanim akcijama sadnje stabala na celoj teritoriji Republike Srbije čime značajno doprinosi jačanju ekološke svesti javnosti i zdravijoj životnoj sredini. Tokom prethodne tri sezone ovog projekta posađeno je 350.000 sadnica širom Srbije, prikupljeno je preko 1,5 tona semena, ozelenjeno je sedam gradova, oslikana su dva murala sa ekološkim motivima i organizovana su tri stručna foruma.

Kroz realizaciju projektnih aktivnosti posebna pažnja je posvećena deci i omadini pa je tako organizovan veliki broj kreativnih i edukativnih radionica i konkursa, kao i sadnja đaka prvaka u svih 1.215 osnovnih škola u Srbiji. U četvrtoj sezoni Projekta postavili smo novi izazov - 250.000 zasađenih stabala. Pored toga, u okviru ove sezone pod nazivom „Društvo prirodi ili priroda društvu?“ u fokusu će biti i sledeće teme: značaj povezanosti društva i prirode, ozelenjavanje gradova, edukacija građana, važnost očuvanja i zaštite prirode, a pokušaćemo i da zajednički dođemo do predloga rešenja za ekološke probleme u gradovima. Primarni cilj je promena navika i jačanje ekološke svesti građana, jer samo zajedničkim snagama možemo promeniti svet.

Akciju sadnje stabala pokrenuli su Adria Media Group i dm drogerie markt, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, JP„ Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Privredne komore Srbije, Botaničke bašte „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Šumarskog fakulteta u Beogradu, Šumarske škole Kraljevo, Pokreta gorana Srbije, Zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Instituta za šumarstvo. Kao najveća medijska kuća i društveno odgovorna kompanija Adria Media Group okuplja sve relevantne institucije, eminentne stručnjake, kompanije, građane, medije i sve zainteresovane da se aktivno uključe i daju svoj doprinos za očuvanje zdrave životne sredine i usvajanje ekološki odgovornih ponašajnih navika svakog pojedinca.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track