Ognjanovići, ove mališane je moguće spasti novcem za Tijanu!

Apel javnosti: Prebacite malione za lečenje mališana

Ognjanovići, ove mališane je moguće spasti novcem za Tijanu!

Društvo -
Živote šestoro dečaka i devojčica moguće spasti prebacivanjem 550.000 evra na njihove račune

BEOGRAD - Budite humani!Najmanje šest dečjih života bi odmah moglo da bude spaseno samo kad bi roditelji preminule Tijane Ognjanović (8) sa svojih računa koje drže u tajnosti uplatili 550.000 evra na račune bolesnih mališana! Taj novac lako bi mogao da se prosledi s računa Jelene Ognjanović, a na njemu se trenutno nalazi 1.260.000 evra koje ne čekaju ostavinsku raspravu.

Očaj

Tim novcem spasao bi se život Lane Nikolić iz Beograda (6). Ova devojčica boluje od teškog oblika aplastične anemije, zbog koje joj je potpuno urušen imunitet. Nju od normalnog detinjstva, u kome bi mogla da ide u predškolsko i da se bez rizika da će se prehladiti ili dobiti neki virus kreće po mestima na kojima ima mnogo ljudi, deli još 160.000 evra.

Njen otac Oliver kaže da zbog slučaja porodice Ognjanović već danima nemaju uplatu na račun svoje bolesne ćerke.- Mojoj ćerki je mnogo loše, hitno joj je potrebna transplantacija i sve češće prima transfuzije. Skupili smo polovinu potrebne sume, treba nam još 156.000 evra samo za transplantaciju, a u to nisu uključene pretrage donora.

Primećujem samo da ljudi gube poverenje, mislim da dva do tri dana niko nije ništa uplatio na naš račun, a to se dosad nije desilo - očajan je brižni otac, koji dodaje da je njihov račun namenski i služi samo za lečenje male Lane. Kako kaže, za razliku od Ognjanovića, on bi svaki cent s tog računa dao za lečenje druge bolesne dece.

Pomoć

Jedan od njih je i trogodišnji Andrija Pešić iz Predejana, koji boluje od retke vrste raka limfnih žlezda. Sada ga čeka lečenje za koje treba izdvojiti 25.000 evra u Zagrebu terapijom MIBG, jer obična hemoterapija nije pomogla.

Najviše novca je potrebno malenoj Uni Savić (2) iz Beograda, koja boluje od leukemije i potrebno joj je ukupno 250.000 evra za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu. Tu je i Anđela Janković (8), koja se nalazi u Istanbulu u Turskoj, gde prima hemoterapiju zbog rasta tumora, od kog je i izgubila vid. Za nastavak lečenja potrebno joj je 60.000 evra, dok je Teodori Škrivanj (5) iz Novog Sada za lečenje od Batenove bolesti u Kini potrebno 20.000 evra.

Pitanja koja smo postavili Nebojši Ognjanoviću

1.Koliko je u humanitarnoj akciji sakupljeno novca za lečenje male Tijane?

2.Koliko je ukupno novca utrošeno na Tijanino lečenje i prevoz do Hjustona?

3.Koliko je ostalo novca na računu posle Tijanine smrti?

4.Šta nameravate da uradite s tim novcem i da li ćete osnovati humanitarni fond za lečenje druge bolesne dece?

5.Zašto ćutite o troškovima Tijaninog lečenja i preostalom novcu?

6.Da li vas je neko ucenio u vezi s tim?

7.Zbog čega ste s Tijaninog računa pre puta u Hjuston na Jelenin račun prebacili 1.260.000 evra?

8.Zbog čega ste na račun bolnice u Hjustonu uplatili 1.110.000 dolara kad je Tijanina operacija trebalo da košta 710.000 dolara?

9.Da li vam je bolnica u Hjustonu vratila novac koji je preostao posle Tijanine smrti?

ČINJENICE

3.192.000 $ (2,5 miliona evra) uplaćeno na Tijanin račun

1.110.000 $ (817.207 evra)ukupno prebačeno u Hjuston pre Tijaninog odlaska na operaciju

1.260.000 €prebačeno s Tijaninog na Jelenin račun pre puta u Hjuston

798.000 $ (600.000 evra) prebačeno s Tijaninog računa u Hjuston posle njene smrti

405.000 € na Tijaninom računu u jednoj banci

nepoznato koliko je novca prikupljeno na računu u Unikredit banci

nepoznato koliko je novca uplaćeno preko „Vestern juniona“

Nismo vršili nikakav pritisak!

Porodica Karađorđević kaže da nikada nisu vršili pritisak na bilo koga u vezi s bilo kakvom isplatom, a sve povodom optužbi koje je na njihov račun izneo Nebojša Ognjanović u razgovoru s policijom.

- Ni princ, ni princeza, ni Fond princeze Katarine nikada nisu bili uključeni u kontrolu sredstava prikupljenih za Tijanu Ognjanović. Kraljevska porodica je uverena da će svaki nesporazum biti rešen od strane onih koji su odgovorni - rečeno je u saopštenju kancelarije Aleksandra II.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track