VUČKO MANOJLOVIĆ NEPOPRAVLJIV: Nikolić pomilovao ubicu, a on onda silovao ženu!

Najpoznatiji srpski osuđenik ponovo iza rešetaka

VUČKO MANOJLOVIĆ NEPOPRAVLJIV: Nikolić pomilovao ubicu, a on onda silovao ženu!

Crna Hronika -
On je zadržan u policijskom pritvoru zbog sumnje da je pijan napao Lj. M. (48), koja je došla da mu spremi kuću

NIŠ - Nije dugo mirovao.Vučko Manojlović (68), koji je u februaru ove godine na osnovu pomilovanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića izašao s tridesetogodišnjeg robijanja zbog ubistva leskovačkog tužioca Dragomira Krstića, uhapšen je zbog sumnje da je u svojoj kući u Nišu silovao prijateljicu Lj. M. (48)! Manojloviću je određen pritvor i protiv njega je podneta prijava za silovanje!Družili se tri mesecaManojlovićeva žrtva u izjavi za Kurir kaže da se s Vučkom družila tri meseca i da ništa nije nagoveštavalo da će je napasti!- Upoznala nas je njegova advokatica jer je on, kako mi je rečeno, tražio ženu za druženje i pomoć u kući. Tri meseca sam često dolazila kod njega i on je uvek prema meni bio korektan, pristojan i srdačan, mada je ponekad bio depresivan. Odnosio se prema meni s maksimalnim poštovanjem, ali pretpostavljam da se emotivno vezao za mene. U četvrtak je insistirao da dođem jer ga nisam obilazila nekoliko dana. Oko 17 sati došla sam kod njega u kuću i odmah primetila da je mnogo pio - rekla je Lj. M.Ona dodaje da se Manojlović ipak ponašao normalno i da su čak zajedno popili kafu.- Razbesneo se tek kada sam mu rekla da idem kući. Počeo je da me vređa, čula sam od njega reči za koje nikad ne bih pretpostavila da će ih izreći! Uplašila sam i setila njegove prošlosti i pomislila da ja, u stvari, ne znam na šta je on sve spreman. Vučko me prvo ošamario, a zatim udario pesnicom! Naredio mi je da se skinem i ja sam to uradila jer sam se bojala da će me ubiti. Onda se i on svukao i pokušao da me siluje, ali nije uspeo. Pretpostavljam da zbog alkohola nije mogao da postigne erekciju, ali je bio veoma grub, ostavio mi je modrice po čitavom telu - ispričala je Lj. M.Pretio joj smrćuOna dodaje da je sve vreme pokušavala da smiri situaciju.- Molila sam ga da me pusti, ali on je rekao: „Ne, noćas ne ideš, ako pokušaš, nećeš živa izaći! Ostaješ ovde, bićeš moja žena.“ Kada sam shvatila da se ne šali, otišla sam do kupatila i poslala poruku njegovoj advokatici i mom sinu. Ona ga je pozvala telefonom i ubeđivala da se smiri, ali je on nije poslušao. Ipak, odvukla mu je pažnju, a ja sam pobegla.

Kuća u kojoj je Vučko, po tvrdnji policije, Silovao Lj. M.
Kuća u kojoj je Vučko, po tvrdnji policije, Silovao Lj. M.

Žrtva: Skinuo se, ali valjda zbog alkohola nije mogao da postigne erekciju
Žrtva: Skinuo se, ali valjda zbog alkohola nije mogao da postigne erekciju

Na slobodi bio od februaraManojlović je posle pomilovanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića pušten na slobodu 5. februara ove godine. Prethodno je iza rešetaka najpre pet godina zbog silovanja Leskovčanke S. G., a odmah po izlasku s robije kidnapovao je tužioca Dragomira Krstića, posle čega je uhapšen i narednih 28 godina je ponovo proveo u ćeliji!- Manojlović je u noći između 30. i 31. decembra 1984. kidnapovao i ubio Dragomira Krstića, ogorčen time što je Krstić bio tužilac na suđenju na kojem je Vučko osuđen na pet godina robije zbog silovanja. Manojlović je kobne večeri kidnapovao i S. G., koju je ubrzo pustio. U filmskoj poteri koja je usledila Vučkov „fića“ se zapalio, a tužilac je izgoreo - pisali su svojevremeno mediji.Manojlović je 1986. osuđen na smrtnu kaznu, a kad je 2002. ta kazna ukinuta, on je dobio 40 godina robije. Molbu za pomilovanje poslao je 2006. tadašnjem predsedniku Borisu Tadiću, a sedam godina kasnije pomilovao ga je Tomislav Nikolić.

Vučkovi rođaci krive žrtvuManojlovićeva sestra Nada ne veruje u priču Lj. M.!- Viđali smo tu ženu stalno, ali ona mu nije ništa pomagala. Nije mu oprala ni maramicu, mi sestre smo brinule o njemu - kazala je Vučkova sestra Nada.I Manojlovićev brat od strica Milan ne veruje da je Vučko hteo da siluje Lj. M.- Žalio da mu ona traži da joj prepiše kuću i plac. Ne znam šta je između njih bilo, ali sam ih stalno viđao zajedno. Tu je dolazila, neki put bi i prespavala. To sa silovanjem je najobičnija glupost - rekao je Milan.

Hoću da je ženimManojlović je policajcima, kako saznajemo, negirao da je silovao Lj. M. i čak je rekao da je spreman da se oženi njome! S druge strane, Lj. M. je kazala da je prema Vučku gajila određene emocije.- Poštovala sam ga, a mislim da je on želeo više od toga. Nagoveštavao mi je želi da se oženi sa mnom i obećavao da će mi prepisati kuću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track