OSVETA ZBOG KRITIKA: Doping kontrolori mučili Đokovića 4,5 sata
Foto: Kurir

Novak bio ljut i neraspoložen

OSVETA ZBOG KRITIKA: Doping kontrolori mučili Đokovića 4,5 sata

Tenis -
U ovom slučaju se ne radi o nečemu što nije po propisu, ali je neobično da je srpski teniser morao do 20.30 uveče da se "druži" sa kontrolorima

BEOGRAD - Najbolji teniser Srbije Novak Đoković proveo je u subotu 4,5 sata na doping kontroli, a na testiranje je morao čak dva puta u toku dana.

Zbog toga je Đoković bio vidno neraspoložen i ljut tokom dubl meča koji su igrali Zimonjić i Bozoljac za Srbiju, odnosno Berdih i Štepanek za Češku u finalu Dejvis kupa.

U ovom slučaju se ne radi o nečemu što nije po propisu, ali je neobično da je Đoković morao do 20.30 uveče da se "druži" sa kontrolorima.

Moguće je da reč o svojevrsnoj osveti prema trenutno drugom teniseru sveta zbog kritika upućenih Agenciji povodom slučaja sa Viktorom Troickim. Upravo zbog nesporazuma sa Antidoping agencijom Troicki nije mogao da igra, pa je Srbija u finalu bila značajno oslabljena.

Đoković je nedavno u Londonu rekao da više nema poverenja u Agenciju, a ostaju nerazjašnjena pitanja zašto baš Đoković, zašto baš u tom trenutku, veče pre mečeva odluke, zašto dva puta u jednom danu...

Teško je poverovati da je ovo bio deo plana da se Česima olakša osvajanje "salatare", ali je bilo vidljivo Đokovićevo neraspoloženje u subotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track