OTAC U SUZAMA: Krenule su radosne na rođendan, a ne vratiše se

JEZIVA TRAGEDIJA Dve devojke poginule u saobraćajnoj nesreći u Kragujevcu

OTAC U SUZAMA: Krenule su radosne na rođendan, a ne vratiše se

Crna Hronika -
Stradale slavljenica Marijana Vranić (23) i njena rođaka Dragana Petrović (19), a povređene Jovana Prodanović (20), Nevena Urejkić (22) i Tatjana Petrović (20).

KRAGUJEVAC - Užas kakav se ne pamti!Marijana Vranić (23) i njena sestra od tetke Dragana Petrović (19) poginule su, a tri devojke su povređene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u ranim jutarnjim satima, po povratku s proslave Marijaninog rođendana! Teške povrede zadobile su Jovana Prodanović (20), koja je životno ugrožena, i Nevena Urejkić (22), dok je lakše povređena Tatjana Petrović (20), rođena sestra nastradale Dragane!Kobno češanjeUdes se dogodio u 3.20 sati u kragujevačkoj Ulici kneza Mihaila.- Devojke su bile u „audiju 80“, koji je išao levom trakom. U trenutku kad su prolazile „fijat mareu“, kojim je u istom smeru desnom trakom upravljao Ivica K. (30), on je iz još neutvrđenih razloga skrenuo autom ulevo i očešao „audi“, za čijim je volanom bila Marijana. Devojka je izgubila kontrolu nad vozilom, koje je udarilo u betonski branik na razdelnom ostrvu, „naskočilo“ na ogradu i tako išlo još desetak metara dok se bočnom stranom nije zakucalo u metalni stub javne rasvete - kaže Kurirov izvor iz istrage.Ne zna za sestrinu smrtTuga je ophrvala dve porodice, inače vrlo bliske rođake. Nenad Vranić i njegova rođena sestra Nikolija Petrović izgubili su ćerke koje su odrastale zajedno. Marijana je baš u subotu, na dan pogibije, punila 23 godine.- Šta da kažem... Krenule su u grad radosne, da u veselju dočekaju Marijanin rođendan, a ne vratiše se... Mlađoj ćerki Tatjani još nismo rekli da je ostala i bez rođene sestre Gage i bez Mare, sestrice od ujaka... Ne znam ni kako da joj kažemo - utrnuo od bola, jedva pokoju reč izgovori Jagoš Petrović, Draganin i Tatjanin otac.Dok nervozno šeta ukrug i pali cigaru za cigarom, na samo desetak metara dalje, u kući porodice Prodanović, sa zebnjom iščekuju vesti iz bolnice u kojoj se lekari bore za Jovanin život.- Da čovek ne poveruje kakva tragedija se dogodila, a do jutros je sve bilo prelepo! Marijana je završila Učiteljski fakultet u Jagodini i upisala master studije. Dragana je završila srednju školu sa „suvom peticom“ i upisala farmaciju. U ponedeljak je trebalo da krene na fakultet... Zlatna deca su i Tatjana, komšinica Jovana i Nevena iz Jagodine, Marijanina drugarica s fakulteta. Došla je u Kragujevac da proslave Marijanin rođendan. Više nema šta da se slavi, sad spremamo sahranu - utučeno i drhtavog glasa koji prekida plač priča Milun Petrović, Draganin i Tatjanin stric.Jovana kritičnoDr Dragče Radovanović, direktor Urgentnog centra KC u Kragujevcu, kaže da je Jovana Prodanović u veoma teškom stanju.- Ona je zadobila prelome karlice i obe noge. Morali smo da joj izvadimo i slezinu. Neveni je povređen grudni koš, ali nije životno ugrožena, dok je Tatjana zadobila lakše povrede - izjavio je dr Radovanović.

Smrskan „audi“... Od siline udarca auto se obmotao oko bandere
Smrskan „audi“... Od siline udarca auto se obmotao oko bandere

Mesto tragedije... „Audi“ u kom su bile devojke išao levom trakom, a „f ijat“, koji je vozio Ivan K., naglo skrenuo ulevo i očešao „audi“, koji se  zakucao u banderu
Mesto tragedije... „Audi“ u kom su bile devojke išao levom trakom, a „f ijat“, koji je vozio Ivan K., naglo skrenuo ulevo i očešao „audi“, koji se zakucao u banderu

Ivica K. nije bio pijanIvica K., koji se nalazio za volanom „fijata“, osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i određena mu je mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. Nakon toga biće izveden pred istražnog sudiju na saslušanje.- Njemu je odmah posle nesreće urađen alko-test i izvađena mu je krv. Rezultati su pokazali da nije bio pod dejstvom alkohola - kazao je juče Kurirov sagovornik iz istrage.

Marijanin otac policajacVest o smrti Marijane Vranić šokirala je i sve u kragujevačkoj policiji, gde radi Marijanin otac Nenad!- Divan čovek, izvanredan policajac, na dužnosti je vođe sektora. Ne daj bože nikome šta ga je snašlo! Tu smo svi da pomognemo Nenadu i njegovoj supruzi, a teško da ćemo uspeti da ih utešimo - ispričao je za Kurir Vranićev kolega.

Jezivi krici i jauci parali noć- Probudio me je stravičan prasak. Istrčao sam na terasu i video automobil koji se bukvalno obmotao oko bandere! Iz kola su se čuli krici i jauci, koji su parali noć. Čuo sam devojke kako mole za pomoć! Zaustavljala su se i kola koja su prolazila, a „audiju“ je prišlo i nekoliko mladića. Jadnice, nismo mogli da ih izvučemo, auto je bio smrskan! Brzo su došla i četiri vozila Hitne pomoći, vatrogasci, koji su isekli lim - ispričao je Zoran Petrović, ispred čije kuće se dogodila nesreća.Komšije poginule Dragane nisu mogle da se oporave od šoka.- Uh, kako su to bile vesele devojke, pune života! Planirale su da sve zajedno idu na Cecin koncert u subotu uveče. Danima su se spremale za taj spektakl... - rekao je komšija stradale Dragane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track