OTKRIVAMO: Mića Megatrend ministar prosvete?
Foto: Fonet

Socijalisti našli solomonsko rešenje

OTKRIVAMO: Mića Megatrend ministar prosvete?

Politika -
Socijalisti razmišljaju o tome da u jedan od tri najvažnija resora postave vlasnika privatnog fakulteta Miću Jovanovića; Jovanović je veliki prijatelj SPS i dobar sa svim strujama

BEOGRAD - Socijalisti razmišljaju da li da za novog ministra prosvete postave dugogodišnjeg prijatelja partije, vlasnika privatnog fakulteta Megatrend Miću Jovanovića, saznaje Kurir.Iako je ovo još na nivou ideje, izvor našeg lista iz SPS tvrdi da je Jovanović dobar izbor jer uživa podršku svih struja u SPS.Iskustvo u školstvu- Vrh stranke još nije prelomio ko će biti novi ministri, vaga se među kandidatima, ali Jovanović je zasad možda najbolje rešenje za ministra obrazovanja, ukoliko taj resor ostane SPS. Vlasnik Megatrenda je dugogodišnji prijatelj s čelnim ljudima stranke, vole ga u SPS, pa bi posle drame u vezi sa odlaskom Žarka Obradovića njegov dolazak bio kompromisno rešenje, posebno imajući u vidu da će Kongres SPS biti održan ranije nego što je planirano, već početkom godine, zbog čega se svi pribojavaju produbljivanja jaza među socijalistima - kaže izvor Kurira.Na pitanje šta vlasnika Megatrenda preporučuje za ovu funkciju, izvor našeg lista kao kvalifikacije budućeg ministra navodi privatni fakultet u vlasništvu, „jer samim tim ima iskustva u visokom školstvu“.- Jovanović ima svoj fakultet, gde ćete bolju kvalifikaciju? Čovek se razume u visoko školstvo, ima dobre kontakte, napravio je najprofitniji, najbolje plaćen školski sistem u Srbiji i nema sumnje da bi se odlično snašao. Jednom rečju, zna da postavi sistem, pa bi umeo dobro da organizuje i državno školstvo - dodaje naš izvor.U Vladi kao kod kućeVeliki broj državnih funkcionera, uključujući i ministre, diplomirao je, magistrirao ili doktorirao na Megatrendu, pa naš sagovornik u šali dodaje da bi se Mića Jovanović u Vladi osećao „kao kod kuće“.- Ministarka Zorana Mihajlović je na Megatrendu prorektor za nauku, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović je tu magistrirao a sada radi i doktorat. Čak su i „rekonstruisani“ ministri bili zaposleni kod Miće - od Alise Marić do Žarka Obradovića i Milutina Mrkonjića - kaže izvor Kurira iz SPS.

Mrka mu Bio podstanar, Nije ništa plaćao godinu danaJovanović je bio dugogodišnji prijatelj s potpredsednikom SPS i Milutinom Mrkonjićem, a tikva je pukla kad je Mrkonjić bukvalno zaposeo Jovanovićevu kuću. Mrkonjić je došao kod Jovanovića na mesec-dva, dok se ne renovira stan njegove drage, pevačice Ane Bekute, ali mu se toliko osladio život za „dž“ - nije plaćao kiriju, komunalije, hranu, poslugu - da je ostao gotovo godinu dana. Mrkonjić je bio smešten u kući za poslugu. Pošto je Kurir objavio tekst, Mrkonjić je napustio kuću, a u nastupu besa pocepao je doktorsku disertaciju i ostavio je na trpezarijskom stolu.

SPS dobija i poljoprivreduIako se o definitivnoj raspodeli resora SPS i SNS još nisu dogovorili, kako sada stvari stoje, socijalisti će najverovatnije dobiti i resor poljoprivrede, koji je dosad pripadao naprednjacima. Podsetimo, u prvoj fazi rekonstrukcije SNS je s tog mesta smenio ministra Gorana Kneževića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track