Ovako je Tamara izgledala posle udarca!

EKSKLUZIVNO Snimak na kojem se vidi kako joj lekari pomažu

Ovako je Tamara izgledala posle udarca!

Beograd -
TUGA Krv koja lije iz naprslog nosa i vidno isprepadana desetogodišnja devojčica zabeleženi kamerom ubrzo pošto ju je šakom udario član obezbeđenja Skupštine Grada

BEOGRAD - Lije krv, a obezbeđenja nema da joj pomogne. Kurir je došao u posed snimka koji je napravljen samo nekoliko sekundi pošto je maloj Tamari Džolić (10) razbijen nos u utorak ujutro za vreme protesta izbeglica koje žive u kampu u Resniku. Na video-snimku vidi se kako desetogodišnja devojčica s krvavim nosem i tužnim licem ulazi u sanitet Hitne pomoći, gde je lekari pregledaju i dogovaraju se da je hitno prevezu u Urgentni centar radi snimanja.

Na snimku se takođe jasno vidi da su na protestu ispred zgrade Skupštine Beograda bile uglavnom starije žene i mala deca i da se tu našao tek poneki muškarac. I pored ove činjenice, obezbeđenje je našlo za shodno da upotrebi silu protiv žena i dece koji su pokušali da saopšte svoje životne probleme gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu.

Naprsnuće nosa

- Udarilo ju je obezbeđenje dok smo protestovali. Vrti joj se u glavi, a mislim i da joj je nos skoro polomljen. Molim vas, nemojte da joj brišete krv, hoću da je vodim u Kurir da je slikamo - ovo na snimku priča uplašeni otac Vujadin Džolić, nekoliko trenutaka nakon što je obezbeđenje Skupštine Grada i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa udarilo Tamaru i raskrvarilo joj nos.

Doktorka je pregledala dete i rekla da zbog udarca u glavu treba da ide na snimanje.

- Moramo da je vozimo u Urgentni da se snimi, dobila je udarac u glavu - kaže medicinska radnica koja je sa ekipom došla ispred Starog dvora. Odmah nakon neophodnih snimanja i pregleda lekara, Tamarin otac je devojčicu doveo u našu redakciju i doneo medicinske izveštaje u kojima piše da je Tamari naprsnuo nos.I dalje se plašiTri dana nakon što je udarena, ponovo smo bili u poseti maloj Tamari, koja je u svojoj barakici ležala u krevetu i gledala crtane filmove. Kako kaže, bol je skoro prošao, ali neprijatnost i strah su i dalje prisutni.- Tata me je previjao, kad skinemo zavoj vide se ogrebotine i modrica. Još mi je naduven nos i boli me kad pipnem. Nadam se da će biti bolje i da će ovo proći. Samo želim da prođe i da moje lice bude kao pre - kaže mala Tamara.Njen otac Vujadin kaže da je policiji dao izjavu o incidentu, a rešio je i da angažuje advokata koji će podneti krivičnu prijavu protiv onih koji su mu povredili dete.

http://www.youtube.com/watch?v=8dUd2vSaIJI
Oporavak... Mala Tamara zabrinuta je i žali se na bolove
Oporavak... Mala Tamara zabrinuta je i žali se na bolove

Intervencija... Lekari Hitne pomoći saniraju povredu
Intervencija... Lekari Hitne pomoći saniraju povredu

Suspendovan, a radi?!

Policajac Milosav Stiković, koji je u novembru 2012. suspendovan zbog prekoračenja ovlašćenja kada je na protestu u Višnjićevoj ulici brutalno pohapsio više ljudi i ženu pred njenom maloletnom ćerkom, bio je na dužnosti baš u vreme kada je mala Tamara zadobila povrede ispred Starog dvora.Na snimku na kome povređenoj Tamari krvari nos, a koji poseduje Kurir, u jednom kadru pojavljuje se upravo policajac koji je bio suspendovan. Podsetimo, policajac Stiković postao je poznat javnosti kada je objavljen snimak na kome se videlo kako gura i brutalno hapsi ljude usled protesta stanara koji su izražavali nezadovoljstvo zbog prinudnog iseljavanja porodice vatrogasca Zorana Matića.

Đilas traži istragu!

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je juče da očekuje da se sprovede istraga i utvrdi na koji način je povređena Tamara na protestu ispred Skupštine Grada, budući da je taj događaj, kako je istakao, „prerastao razmere normalnosti“.- Očekujem da MUP i direktor policije sprovedu istragu, ako treba da se uključi i Tužilaštvo i da vidimo kako je došlo do povrede. Žao mi je što je dete od 10 godina povređeno - rekao je Đilas.Podsetimo, on je prekjuče izjavio da obezbeđenje nije udarilo devojčicu, već da su roditelji decu gurali na obezbeđenje.Brani Đilasa, a napada dete

Pevačica Jelena Karleuša na svom tviter nalogu branila je gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji je izjavio da su roditelji gurali dete na obezbeđenje. Ona je takođe okrivila roditelje povređenog deteta, a Kurirovo pisanje o incidentu, nazvala je sramnim.- Napadati Đilasa zbog povređenog deteta u protestima ispred Skupštine, a ne pitati se zašto su roditelji uopšte doveli dete tu je bezobrazluk - napisala je Karleuša.

Čekamo snimak

Kako Kurir saznaje od izvora iz policije, snimak incidenta koje su zabeležile kamere postavljene u blizini Gradske skupštine još nije došao u policijsku stanicu Stari Grad koja vodi slučaj.- Čim stigne, pregledaće ga, a ako se utvrdi da je u pitanju bio pripadnik policije i da je prekoračio svoja ovlašćenja sprovešće se unutrašnja kontrola. Sigurno će biti kažnjen ako je udario devojčicu, kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track