OVO JE MALA SRNA: Ana Kokić poklonila devojčici bez jednjaka 25.000 evra, majka nije verovala!
Foto: Facebook

Devojčica puna života

OVO JE MALA SRNA: Ana Kokić poklonila devojčici bez jednjaka 25.000 evra, majka nije verovala!

Društvo -
Ona je moj mali borac, moja žilavica mala. Mi bismo bili zahvalni i za deo novca, a kamoli za 25.000 evra! Nama i 100 evra znači, kaže majka Ana Sedmak

Ana Kokić je nagradu od 25.000 evra, osvojenu u šou „Tvoje lice zvuči poznato“ poklonila Srni Sedmak, devojčici bez jednjaka. Roditelji devojčice nisu mogli da poveruju, iako su pratili emisiju.- Kada su mi javili, pet minuta sam sedela, gledala u jednu tačku i verovala da se dešava čudo. Srna je spavala. Ja sam prišla i, očiju punih suza, izljubila je - kaže mama Ana Sedmak (25), koja je emisiju gledala iz bolničkog kreveta.Srna je s mamom već dve nedelje na Institutu za majku i dete i ostaće tamo dok ne otputuje na operaciju u Nemačku. Potrebno je da popravi kilažu kako bi izdržala zahvat u Manhajmu, koji košta 100.000 evra. Pomešane hranljive sastojke prima direktno u creva.

- Zahvat ugradnje jednjaka i ne košta toliko koliko proces oporavka - kaže mama.Srna ima 13 meseci, a pregurala je sedam operacija. U Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti, ali je Republički fond za zdravstveno osiguranje odbio da plati lečenje u inostranstvu. Bez obzira na nedaće, Srna je radoznalo i milo dete koje krupnim, plavim očima upija svet.- Ona je moj mali borac, moja žilavica mala. Mi bismo bili zahvalni i za deo novca, a kamoli za 25.000 evra! Nama i 100 evra znači! Tek sada imamo razlog da se borimo jer smo dosad bili skupili malo više od 2.000 evra. Ne možemo da dobijemo SMS broj za slanje pomoći jer to mogu samo pravna lica. Ne znate koje su muke u ovoj državi... - kaže Ana Sedmak.

Srna nam se malo plazila, malo gugutala, a onda je jasno rekla: „Mama!“. To joj je prva reč i izgovorila ju je u bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track