PALMA ČASTI: Romima za Đurđevdan po 7.000 dinara

Osmogodišnja tradicija

PALMA ČASTI: Romima za Đurđevdan po 7.000 dinara

Društvo -
Odluka o pomoći Romima za slavu, doneta je pre osam godina, na predlog tadašnjeg gradonačelnika, sada predsednika Skupštine grada Dragana Markovića - Palme

JAGODINA - Skupština grada Jagodine dodelila je, iz budžeta po 7.000 dinara pomoći za 515 porodica Roma ovog grada, da proslave krsnu slavu Đurđevdan.

Kako je rekla predsednica Komisije za socijalna pitanja grada Mirjana Petrović, ovakva pomoć Romima koji slave Đurđevdan, daje se poslednjih osam godina, a ovogodišnji iznos je u visini koga su Romi dobili i prošle godine za Đurđevdan.

Oni su novac podigli pre dva dana kako bi na vreme mogli kupiti šta im treba za slavu.

Odluka o pomoći Romima za slavu, doneta je pre osam godina, na predlog tadašnjeg gradonačelnika, sada predsednika Skupštine grada Dragana Markovića - Palme "kako bi svako romsko domaćinstvo, a većina je u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, Đurđevdan proslavilo dostojanstveno kao i svi ostali u Srbiji, koji slave ovu slavu".

U Jagodini gotvo sva romska domaćinstva slave Đurđevdan, uoči slave ispred svake kuće pale vatru. Svirke, pesme i igre ne manjka, a po tradiciji ih poseti i rukovodstvo grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track