PALMA EKSTRAPROFITER: Kupovao ugalj iz Kolubare po povlašćenim cenama pa ga trostruko prodavao!

Izveštaj Komisije za zaštitu konkurencije

PALMA EKSTRAPROFITER: Kupovao ugalj iz Kolubare po povlašćenim cenama pa ga trostruko prodavao!

Društvo -
Niti sam privilegovan kupac, niti sam prodavao ugalj po toliko višim cenama. Regularno smo izlazili na tender koji postoji već četiri godine. Imamo stovarište, vagu, utovarivač. Ispunjavamo sve uslove, rekao je Marković

BEOGRAD - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma jedan je od trojice najvećih ekstraprofitera na prodaji uglja iz Kolubare i Kostolca, navodi se u izveštaju Komisije za zaštitu konkurencije.

U izveštaju se navodi da je firma Palma iz Jagodine, koja se vodi na sina najpoznatijeg jagodinskog političara godinama kupovala ugalj iz Kostolca i Kolubare po povlašćenim cenama, a onda ga prodavala građanima i drugim firmama čak i po tri puta većoj ceni.

Komisija konstatuje da je time Markovićeva firma stekla ekstraprofit.

Osim Markovićeve firme, Komisija za zaštitu konkurencije navodi i još dve firme kao ekstraprofitere na prodaji uglja iz Kolubare i Kostolca - to su Ineks Morava iz Gadižinog Hana i Purda iz Sombora.

Prema navodima Komisije, Markovićeva firma prodavala je ugalj iz Kostolca po 224 odsto višoj ceni od nabavne.

Dragan Marković Palma da informacije koje je objavila Komisija za zaštitu konkurencije koje ga optužuju za ekstraprofit - nisu tačne.

"To su gluposti. Niti sam privilegovan kupac, niti sam prodavao ugalj po toliko višim cenama. Regularno smo izlazili na tender koji postoji već četiri godine. Imamo stovarište, vagu, utovarivač. Ispunjavamo sve uslove", rekao je Marković.

On dodaje da je u 2010. tonu uglja kupovao po 2.200 dinara a prodavao po 4.800. U 2012. ugalj je kupovao po 2.995, a prodavao po 5.300 dinara.

"Komisija je od mene tražila podatke, ali im nisam dao tako da nemaju papire o mojoj firmi", kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track