Palma: Gej parade neće biti

Palma tvrdi

Palma: Gej parade neće biti

Društvo -
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma najavio otkazivanje Parade ponosa iz bezbednosnih razloga, u MUP još ćute

BEOGRAD - Prvi progovorio!Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma najavio je otkazivanje ovogodišnje Parade ponosa.- Parada ponosa zakazana za 6. oktobar i ove godine biće otkazana iz bezbednosnih razloga! Nije mi jasno šta će organizatorima skupa Nedelja prajda, da rade čitavih sedam dana - rekao je Palma gostujući na TV Prva i dodao da mu ne ide u glavu da dva muškarca mogu da se ljube.Boban Stojanović, član organizacionog odbora Beograd prajda 2012, kaže za Kurir da je reč o Palminoj uobičajenoj strategiji, kojom dobija političke poene.- Palma igra na populizam, homoseksualnost je tema na kojoj on profitira u javnosti. Njegova izjava treba da bude poziv Dačiću i Vučiću da ispitaju da li se na taj način krši Ustav Srbije. Takva informacija mora da bude javna i jasna. Ako ima imalo istine u tome što gospodin Dragan Marković Palma govori, postoji zakonska procedura i način na koji se parada zabranjuje - rekao je Stojanović i dodao da, svidelo se njemu to ili ne, Parada ponosa može da bude zabranjena samo tri dana pre održavanja, kao što je to bio slučaj i prošle godine.U Ministarstvu unutrašnjih poslova još nemaju zvaničan stav o ovom pitanju.- U toku su bezbednosne provere, a odluka o eventualnom otkazivanju Parade ponosa nije doneta - rečeno je iz MUP u programu radija Slobodna Evropa.Beograd Prajd pozvao je premijera i prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da se izjasne povodom izjava Dragana Markovića Palme.- Beograd Prajd ponovo upozorava javnost da su izjave predstavnika vlasti, kojima se sugeriše da je država ta koja može „otkazati Prajd“, apsolutna neistina, jer ona ga može samo zabraniti kršeći time sopstveni ustav, zakone i međunarodne standarde“ - navodi se u saopštenju organizatora Parade ponosa.

Iz prajda traže da se o palminoj izjavi izjasne Vučić i Dačić
Iz prajda traže da se o palminoj izjavi izjasne Vučić i Dačić

Boban Stojanović
Boban Stojanović

Stojanović: Palma gradi hotel pored golih gejeva!Boban Stojanović, član Kvirija centra i organizacionog odbora ovogodišnjeg beogradskog prajda, dodaje da je Palma dvoličan čovek, koji se ograđuje od homoseksualaca dok u Grčkoj istovremeno gradi hotele na nudističkim gej plažama.- On za decu gradi hotele u Grčkoj, koja predstavlja kolevku homoseksualnosti. I to pored nudističke plaže za gejeve! Pa baš da vidim kako će toj deci da objasni zašto se ljube dva muškarca! - rekao je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track