Pao avion, pilot i putnik poginuli

Tragedija kod Obrenovca

Pao avion, pilot i putnik poginuli

Crna Hronika -
Miroslav Veselinović zvani Šumadinac (60) i jedan još uvek neidentifikovani 30-godišnji muškarac iz Surčina nastradali sinoć kad se njihova letelica srušila u šumu

OBRENOVAC - Užas!U stravičnoj avionskoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati kod sela Urovci u opštini Obrenovac poginuli su pilot i vlasnik ultralakog aviona Miroslav Veselinović zvani Šumadinac (60) i jedan neidentifikovani 30-godišnji muškarac iz Surčina.Veselinovićev komšija i očevidac Milorad Panzalović kaže da je prizor bio užasan i da putnicima nije bilo spasa.- Video sam avion u kome je bio Miroslav, čuo se neobičan zvuk, kao da se motor muči dok radi, a onda su se krila sklopila. Avion se srušio na krošnju drveća, prolamao se jeziv zvuk lomljave. Potrčao sam da vidim šta se događa, lomili smo granje kako bismo došli do kabine. Već je pao mrak, ništa se nije videlo, a prilaz je bio katastrofalan. Jedva sam se probio i samo sam provukao ruke kako bih napipao njihova tela, da im osetim puls, ali, nažalost, nisu davali znake života. Bilo je kasno... - priča potreseni Panzalović.On kaže da je Miroslav i dan pred smrt vozio kobnu letelicu. Imao je u gostima prijatelje koji su takođe ljubitelji aviona.- Ceo dan su leteli, ko bi rekao da će ovako da nastrada, i to samo na kilometar od sopstvene kuće. Zvao me je više puta da letim s njim, ali ja nikada nisam imao vremena za to - kaže Panzalović.(J. R.)

Miroslav Veselinović (1952-2012)
Miroslav Veselinović (1952-2012)

Brat: Kobni poslednji krug- Mom bratu je letenje bilo velika ljubav, a avion koji mu je doneo smrt bio je star dve godine i uredno je registrovan. Miroslav je leteo pet-šest godina i išao je na Zlatibor, Divčibare, Srebrno jezero... Mnogo puta sam leteo s njim, kako sam čuo, ovog puta trebalo je da napravi samo jedan krug. Poslednji krug - rekao je za Kurir Tomislav Veselinović, brat nastradalog pilota. Miroslav Veselinović ima ćerku u Pančevu i sina u Italiji.

http://www.youtube.com/watch?v=SO7lMAubwYE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track