PARTIZAN: Đilas i Čović prekinuli finale
Foto: Damir Dervišagić

Objašnjenje

PARTIZAN: Đilas i Čović prekinuli finale

Košarka -
Crno-beli na svojoj internet stranici postavili video prilog u kome se navodi da su čelni ljudi KSS i Crvene zvezde prekinuli finale

BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan mts postavio je na zvaničnoj internet stranici svoju verziju kako je došlo do prekida finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde u Kragujevcu.

Crno-beli su, pored teksta sa objašnjenjem, postavili i video prilog sa naslovom "SRAMNO: Čović i Đilas prekadaju finale Kupa".

"Finalna utakmica Kupa „Radivoja Koraća“ prekinuta je u 26. minutu, pre rezultatu 43:43. Nakon nemilih scena i povlačenja ekipa sa terena, po ponovnom povratku igrača na teren donesena je odluka o prekidu meča. Nastavak je zakazan za ponedeljak 11. februar sa početkom u 19 časova. Na snimku RTS-a se jasno vidi kako je po povratku igrača na teren došlo i do konačnog prekida finalnog meča Kupa „Radivoja Koraća“, piše na sajtu KK Partizan.

http://www.youtube.com/watch?v=jagMdErzpFE

Kasnije je stiglo i saopštenje crno-belih koje prenosimo u celini.

"Košarkaški klub Partizan mt:s ima samo jednu reč za sva nemila dešavanja na finalnoj utakmici "Kupa Radivoja Koraća" - ŽALOSNO. U ovoj zemlji uz sve pokušaje da se neke stvari u društvu postave na pravo mesto, dešava nam se ovo što nam dešava. Događaj u hali "Jezero" je događaj protiv sporta i svega što hoćemo da budemo. Postavlja se pitanje: Ko ima koristi od prekida? Demonstracija sile traje već mesecima, a mi očigledno treba da prihvatimo da u Srbiji postoji gazda i da se konačno tome povinujemo. Da li je moguće da u ovoj zemlji intriga, manipulacija i laž tako lako prolaze, plasiranje neistina i polu istina podjednako? Navijači Partizana mt:s nisu izazvali prekid utakmice, a postavlja se i pitanje kako je navijač Crvene zvezde dospeo na tribinu gde su smešteni navijači kluba iz Humske. Odgovornost organizatora i policije je očigledna. Ukoliko je organizator savesno obavio posao i između ostalog snimao utakmicu, lako je utvrditi istinu.Uvereni smo da će se kragujevačka policija, na čelu sa svojim načelnikom Ivanom Đorovićem (čovekom koji je u navijačkim obeležjima Crvene zvezde rešavao jedan od prethodnih incidenata na utakmici tog kluba u Kragujevcu) , potruditi da se svetu kaže istina. Oštro osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja i konstatujemo da u ovakvoj situaciji ne možemo da znamo ni šta će se dalje dešavati, ni na večerašnjoj utakmici, kao i u nastavku takmičenja. Nažalost, imamo utisak da se igra nastavlja...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track