Pavićević: Učešćem na izborima Srbi se bore za bolji život
Foto: Beta

Pavićević: Učešćem na izborima Srbi se bore za bolji život

Politika -
Oficir za vezu Beograda u Prištini izrazio je danas bojazan da će, ukoliko se Srbi na KiM ne odazovu lokalnim izborima biti ugrožen ne samo sporazum iz Brisela nego i evropski put Srbije

BEOGRAD - Oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević izrazio je danas bojazan da će, ukoliko se Srbi na Kosovu i Metohiji ne odazovu lokalnim izborima biti ugrožen ne samo sporazum iz Brisela nego i evropski put Srbije, ali i pozicija Srba koji žive u Pokrajini.

Učešćem na izborima, međutim, oni bi, kako je rekao, mogli da izdejstvuju bolji položaj i dostojniji život, a i međunarodna zajednica na njih više ne bi gledala kao na "paralelne strukture", već kao na legalne i legitimne predstavnike naroda.

Pavićević je izrazio nadu da će Srbi sa cele teritorije Kosova i Metohije poslušati savet koji dobiju iz Beograda.

"Nadam da će Srbi na celom KiM poslušati ono što Vlada Srbije ima da kaže i da ćemo svi zajedno i ujedinjeno raditi da postignemo neki cilj koji smo sebi postavili", kazao je Pavićević.

On je naveo da sve što se radi radi se isključivo za dobrobiti srpskog stanovništva, odnosno da bi se ojačale njihove pozicije i obezbedio normalan život, mada, dodao je, situacija se u dobroj meri brazlikuje na severu i na jugu Kosova i Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track