Perišić "skinuo" papu: Mediji u regionu o presudi

Događan broj 1

Perišić "skinuo" papu: Mediji u regionu o presudi

Crna Hronika -
U udarnim vestima sa fotografijama Perišića uglavnom se konstatuje da je Haški tribunal usvojio žalbu i ukinuo ranije izrečenu presudu

BEOGRAD - Vest da je Haški tribunal oslobodio generala Momčila Perišića odgovornosti za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj "skinula" je danas sa naslovnica u regionu istorijski odlazak pape Bendikta XVI i poslednji dan njegovog pontifikata! U udarnim vestima sa fotografijama Perišića uglavnom se konstatuje da je Haški tribunal usvojio žalbu i ukinuo ranije izrečenu presudu na 27 godina zatvora.

Zagrebački "Jutarnji list" je primetio da je oslobađajuću presudu za Perišića doneo sudija Teodor Meron koji je ranije oslobodio i bivše hrvatske generale Ante Gotovinu i Mladena Markača. Hrvatski portal "Index.hr" je napisao da je Perišić oslobođen odgovornosti za zločine u Hrvatskoj i BiH.

Agencija Anadolija je među eksluzivnim vestima objavila informaciju o oslobađanju Perišića, a neposredno potom i nekoliko izjava ogorčenih majki Srebrenice koje veruju da su se haške sudije uplašile, kako kažu, pretnji Vuka Jeremića i oslobodile Perišića. Iako je oslobođen odgovornosti, hrvatski portal 24 sata piše da je Hag oslobodio "ratnog zločina".U bošnjačkim medijima Perišića uglavnom kvalifikuju kao "zločinca" i "krvnika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track