Vesna Pešić: Mira Marković je naredila da se ubije Ćuruvija!
Foto: Marina Lopičić

Sociolog i bivša narodna poslanica

Vesna Pešić: Mira Marković je naredila da se ubije Ćuruvija!

Društvo -
Naređenje stiglo odozgo: Postalo je jasno da se u optužnici neće naći i nalogodavci, iako se zna da je to bila supruga Slobodana Miloševića

BEOGRAD - Otvoreno.Sociolog Vesna Pešić izjavila je u ponedeljak veče u emisiji „Jedan na jedan“ RTV da je u javnosti postalo jasno da se u optužnici protiv odgovornih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije neće naći i nalogodavci tog ubistva, iako se zna da je to bila Mirjana Marković.Nalog s vrha- Otvoreno, to je bila Mira Marković. Kakav bi razlog imao neki službenik da ubije novinara ili Ivana Stambolića? To je uvek moralo da dođe odozgo, a sve nakon toga samo su zamajavanja o podizanju optužnice. To je jedna zapetljancija samo da bi izgledalo kao da su nešto radili - rekla je Pešić. Prema njenoj oceni, cela naša javnost sastoji se od haotičnih zapleta.Porodični policajac- Sad nam serviraju ko je ubio Ćuruviju, iako to svi znamo. Radomir Marković je postao porodični policajac koji je bio direktno vezan za Miru Marković i izvršavao sva njena naređenja. Sada nas samo zavaravaju da su nešto istražili - rekla je Pešićeva i optužila nadležne da jednom dnevnom listu daju da objavljuje da će se podići optužnica.

Žrtva... Slavko Ćuruvija
Žrtva... Slavko Ćuruvija

Naredila?... Mira Marković
Naredila?... Mira Marković

Jovičić: Zašto DSS nije našao ubice?!Posle saopštenja vicepremijera Aleksandra Vučića da je novinara Slavka Ćuruviju ubila država, oglasio se potpredsednik DSS Slobodan Samardžić, koji je direktno prozvao Vučića upitavši ga da li i on snosi odgovornost za to, pošto je u to vreme bio ministar informisanja.SNS je odmah odgovorio Samardžiću, pa je potpredsednik Izvršnog odbora te stranke Aleksandar Jovičić rekao:- Ne razumem samo da li gospodinu Samardžiću smeta rešavanje zločina ili mu smeta što politička volja da se ovaj slučaj reši posle više od decenije ne potiče od njegove stranke.On je Samardžića upitao i šta je DSS uradio povodom rasvetljavanja slučaja ubistva.- Pitajte Radeta Bulatovića zašto ubice nisu uhvaćene do sada. Imali ste i ministra policije i pravde iz redova DSS četiri godine, pa pitajte i njih za odgovornost. Što se tiče pitanja zašto se sad rešava ovaj slučaj, gospodine Samardžiću, postoji li pogrešno vreme za rasvetljavanje bilo kojeg ubistva - odbrusio je Jovičić zbog Samardžićeve „zabrinutosti zbog načina na koji je Vučić najavio da će razrešiti slučaj Ćuruvije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja