PEVAČI, ODAKLE PARE: Ne plaćaju porez, a žive u vilama od milion evra!
Foto: Kurir štampano

Državo, dokle više da gledaš kako se pojedinci bahate a da uopšte ne reaguješ

PEVAČI, ODAKLE PARE: Ne plaćaju porez, a žive u vilama od milion evra!

Stars -
Estradne ličnosti strahuju jer će poreznici početi da proveravaju poreklo njihove imovine, u panici su jer ne znaju kako da opravdaju bogatstvo, a godinama ne plaćaju porez

Mnogima se tresu gaće.

Veliki broj pevača ovih dana živi u velikom strahu. Nakon upozorenja direktorke Poreske uprave Ljiljane Kovačević da će im se zbog neizmirenih poreznih računa zapleniti imovina, oni su u panici. Mnogi nemaju mirne snove jer se plaše da će im sutra procenitelji zakucati na vrata i temeljno ispitati poreklo imovine. Oni će imati pune ruke posla dok prečešljaju sve „sumnjive“ sa estrade.

Šta reći, kako objasniti i dokazati odakle im tolike luksuzne vile, stanovi, besni, a samim tim i skupoceni automobili, a godinama ne izmiruju obaveze prema državi?! Oni koji su plaćali porez na vreme nemaju razloga za brigu.Pevači se na sve strane hvale svojim nekretninama, putovanjima na najskupljim destinacijama, brendiranom garderobom i obućom, a kad im se pomene porez, oni zaneme. Odmah menjaju temu, a većina se pravi da nema posla i jedva preživljavaju. Ima i onih koji tvrde da porez plaćaju u inostranstvu. Samo nije jasno zašto pune državnu kasu Nemačke, Austrije i drugih evropskih zemalja kada žive u Srbiji.Vera Matović: Najskuplja vila na estradiNajlepšu i najskuplju kuću na estradi, kažu, ima Vera Matović. Njen dom se nalazi na Dedinju, a reč je o predratnoj vili, u koju je pevačica uložila mnogo novca. Kolege joj zavide na luksuzu koji je okružuje. Dugo je želela da baš ova kuća postane njeno vlasništvo i na kraju je to sebi i ispunila.

3.000.000 eura
3.000.000 eura

Marinko Rokvić: Baškari se na KošutnjakuMarinko Rokvić je pre nekoliko godina kupio kuću na Košutnjaku. Posle renoviranja, pre dve godine se sa ženom Slavicom i sinom Markom iz stana na Novom Beogradu preselio u svoj novi dom. U blokovima je ostao stariji sin Nikola.

200.000 eura
200.000 eura

Dragan Kojić Keba: Život u 330 kvadrataKeba već dugi niz godina živi na Bežanijskoj kosi sa suprugom Oljom i sinom Igorom, dok ćerka Nataša gradi karijeru u Americi. Njegova kuća ima 330 kvadrata, poseduje bazen, dve garaže i ogromno dvorište. I njemu je, kao i Breni, prvi komšija Saša Popović.

450.000 eura
450.000 eura

Seka Aleksić: Pobegla iz gradaPevačica sa suprugom Veljkom Piljikićem živi u prelepoj vili u Staroj Pazovi. Ona je na placu od 60 ari sagradila kuću iz snova, u kojoj ima teretanu, bazen u dvorištu sa slanom vodom, posebnu sobu za svoje ljubimce. Da bi sebi obezbedila potpuni mir, kupila je i sve okolne placeve i nema komšije u blizini.

500.000 eura
500.000 eura

Lepa Brena: Kuća kao iz HolivudaLepa Brena je svoju vilu podigla na Bežanijskoj kosi. Pored luksuznog enterijera, u dvorištu se nalazi veliki bazen u kaskadama, kao i nekoliko fontana. Brenin komšiluk uglavnom čine poznate ličnosti, a prvi sused joj je Saša Popović. Ova kuća je samo jedna od njenih brojnih nekretnina koje ima širom sveta.

1.500.000 eura
1.500.000 eura

Mile Kitić: Za svakog po spratMile Kitić i njegova žena Marta Savić sa ćerkom Elenom mir su pronašli u luksuznoj kući na Lekinom brdu. Oni nisu žalili para, pa su za svakog člana porodice napravili po sprat. A tu je i unutrašnji bazen, koji očas posla postane spoljašnji. Dovoljan je pritisak na dugme koji sklanja stakleni zid.

550.000 eura
550.000 eura

Oglasila se Svetlana Seka Aleksić tvrdi da izmiruje sve svoje obavezeNevina sam, plaćam porez u Srbiji!Seka Aleksić se oglasila pošto je direktorka Poreske uprave Ljiljana Kovačević izjavila da nadležna služba proverava poreklo novca kojim joj je suprug Veljko kupio „mercedes“ vredan 100.000 evra.- Ne smeta mi da se neko reklamira pominjući moje ime, pa i moj automobil, koji sam, eto, neka se zna, dobila na poklon od svog voljenog supruga. Recimo samo da nastup i koncert moraju biti prijavljeni. Za to dobijam ugovor i honorar, poreski sam obveznik i izmirujem svoje obaveze. Živela sam ja i bez „mercedesa“ i bez „Luj Vitona“, ali nikada bez ljubavi. Draga moja gospodo, Svetlana Aleksić je poreski obveznik u Srbiji i uredno plaća porez - napisala je Aleksićeva na svom blogu „Psi laju, karavani prolaze“, u kojem je navela i da je imala teško detinjstvo i da je svaki dinar pošteno i krvavo zaradila, a napisala je i o svom humanitarnom fondu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track